Hola, hola, škola volá! Ale nebuďte smutní! Se začátkem nového školního roku končí okurková sezóna a přicházejí hry, na které se dlouhé měsíce těšíme. Například? Válka plastových vojáčků. Co ještě? Návrat druhého Diabla. A dál? Další časová smyčka. A dál? Dál... Dál se na to pojďte podívat s námi! 

WRC 10

2. 9. na PC, PlayStation a Xbox 

Ostrá tři, pravá dvě, rovně na plnej, přes horizont, pozor vyhazuje... Jistě jste poznali, že je právě řeč o nových rallye závodech. Studio KT Racing přichází s dalším svým WRC, které má být zas o něco lepší než předchůdce. Kromě 52 týmů sezóny ze všech kategorií a 120rychlostních zkoušek přidává šest historických rallye, čtyři nové destinace (Estonsko, Chorvatsko, Belgie a Španělsko) a 20 legendárních vozů. To doplní kariérou a lepším fyzikálním enginem. Jo, a nebude chybět Škoda Fabia. 

SONIC COLORS: ULTIMATE 

7. 9. na PC, PlayStation, Xbox a Nintendo 

Legendární modrý ježek s touhou sebrat všechny zlaté prsteny je zpět! Tentokrát v adrenalinovém remasteru plošinovky z roku 2010. Připojte se k Sonicovi v superrychlém dobrodružství svého života! Zlý Dr. Eggman vybudoval gigantický mezihvězdný zábavný park, plný neuvěřitelných barevných atrakcí – ten je ale napadnut mimozemskou rasou zvanou Wisp. Využijte rychlost blesku, osvoboďte Wisps a poznejte tajemství jejich úžasné síly. 

TOY SOLDIERS HD

9. 9. na PC, PlayStation, Xbox a Nintendo 

Nástup, vojíne! Čekají nás nervy drásající taktické bitvy v dětském pokojíčku, ložnici, knihovně a na dalších místech. Plastoví vojáčci se nezaleknou ničeho a nikoho a půjdou si za svým přes všemožné haraburdí. V HD předělávce ikonické tower defense akční strategie budete nejen velitelem prožívajícím bitvu ze strategické perspektivy, ale také pěšákem. Budete se prohánět po bojišti, vyhýbat se dělostřelectvu a plamenometem spálíte nepřátele na uhel. Také můžete nasednout na koně a vrhnout se s jízdou na protivníka, případně pilotovat bombardéry a zasypat pole pod sebou. 

LOST IN RANDOM

10. 9. na PC, PlayStation, Xbox a Nintendo 

Alenka v říši divů a Little Nightmare. To jsou dvě hry, které se vám mohou vybavit při sledování záběrů z Lost in Random od autorů Fe. Jedná se o gotickou pohádku s jedinečnou grafikou a kombinací rychlého a výbušného boje se schopností spřátelené kostky a karet. Vítejte v temném království Random, kde budoucnost a osud každého občana rozhoduje hod kostkou, v kůži chudé dívky, která musí zachránit své milované sestry. 

LIFE IS STRANGE: TRUE COLORS

10. 9. na PC, PlayStation, Xbox a Stadia 

Městečko Haven Springs kdesi v americkém státě Colorado skrývá šokující tajemství, která stojí za smrtí bratra hlavní hrdinky. Alex Chen musí přestat potlačovat své prokletí: nadpřirozenou schopnost prožívat, vstřebávat a manipulovat se silnými emocemi druhých, aby odhalila pravdu. Nejprve si ale musí zasloužit důvěru místních obyvatel. 

TALES OF ARISE

10. 9. na PC, PlayStation a Xbox 

Nová kapitola japonské RPG série přináší nové postavy, vylepšený boj a klasické herní mechaniky. Příběh začíná u dvou hrdinů, z nichž každý pochází z jiného světa, avšak mají stejný cíl – a to změnit svůj osud a vytvořit novou budoucnost. 

DEATHLOOP

14. 9. na PC a PlayStation 5 

Po tvrdém Returnalu tu máme další smyčku. Tvůrci oceňovaného Dishonored přicházejí s tajemnou časovou smyčkou na ostrově Blackreef. V této first-person střílečce budete prožívat ten samý opakující se den v roli Colta. Jedinou šancí na únik je likvidace osmi klíčových cílů před dalším obnovením dne. Musíte se učit z každého cyklu, vyzkoušet nové postupy, sbírat informace a hledat nové zbraně a schopnosti. Navíc vám celou dobu půjde po krku Julianna, kterou ovládá umělá inteligence, případně další hráč. Hodně štěstí. 

ARAGAMI 2

17. 9. na PC, PlayStation a Xbox 

Plíží se ve stínu, ale Assassin's Creed to není. Klade důraz na stealth, ale Splinter Cell to není. Je brutální, ale Manhunt to není. Kdo je to? Je to pokračování Aragami. Bude brutálnější, celá kampaň podporuje kooperaci pro tři hráče a příběh se odehrává 100 let po tom prvním. 

KENA: BRIDGE OF SPIRITS

21. 9. na PC a PlayStation 

Pokud nedojde k dalšímu nečekanému odkladu, tak se konečně podíváme do okouzlujícího pohádkového světa v kůži Keny, mladé průvodkyně duší, jež v opuštěné vesnici hledá posvátnou horskou svatyni. Čeká na ni hledání drobných duší Rot, objevování tajemství zapomenuté vesnice a rychlé souboje se zkaženými dušemi. 

DIABLO 2: RESURRECTED

23. 9. na PC, PlayStation, Xbox a Nintendo 

Ikonická hack-and-slash akce se vrací v remasteru s vylepšenou grafikou v rozlišení 4K, modernizovanými 3D modely a některými ústupky. Hratelnost zůstává stejná. Nechybí možnost libovolně přepínat mezi novou a starou verzí. Potěší restaurované ikonické filmečky, ale zamrzí chybějící TCP/IP multiplayer. Tak co, vstoupíte znovu do temného, démony zamořeného světa a probojujete se hordami pekelných nestvůr? 

SABLE

23. 9. na PC a Xbox Series X 

Z nezávislého světa přichází další zajímavost. V Sable se vydáte na jedinečnou a nezapomenutelnou cestu ve stylu Journey, abyste naučili hlavní hrdinku plachtit. Je to její zkouška dospělosti, která ji zavede do rozlehlých pouští a úchvatných krajů, dokonce i k pozůstatkům vesmírných lodí a prastarých divů světa. 

DEATH STRANDING DIRECTOR'S CUT

24. 9. na PlayStation 5 s českými titulky 

Rozšířený a remasterovaný "simulátor pošťáka" od Hidea Kojimy přináší nové mise ve zvětšené oblasti, další zbraně a vozidla, nové druhy nepřátel, pokročilý boj i nové způsoby doručování zásilek. Vylepšené stabilizátory vám dovolí pozvolna přistát z velkých výšek bez poškození. Pomocí katapultu vystřelíte váš náklad na zvolené místo a potom si pro něj jen dojdete. Bot vám dá další pár nohou, pomůže přenášet dodatečný náklad, případně vás samotné. 

AWAY: THE SURVIVAL SERIES

28. 9. na PC a PlayStation 

Zapomeňte na střílení, zběsilý boj a další dnešní standardy. Tady se ocitnete v dokumentu o přírodě, budete klouzat mezi stromy, bojovat s nebezpečnými predátory a prozkoumáte prostředí v dobrodružné cestě s vakoveverkou létavou, abyste zachránili její rodinu. 

NEW WORLD

28. 9. na PC 

Tak tady máme znovu masivně multiplayerové RPG od Amazonu, které má ambice svrhnout z trůnu World of Warcraft. Po několika odkladech se má konečně přihlásit v plné polní a sezvat všechny milovníky fantasy do svého světa. Po rozporuplném uzavřeném testu si všichni mohou New World vyzkoušet ve veřejné betě od 9. do 12. 9. 

ARTFORMER: ANCIENT STORIES

Během měsíce na PC s českými titulky 

Prehistorická jeskyně, výprava o faraonově cestě do podsvětí, legendární trojské války a příběh gladiátora v nebezpečných hrách. To jsou čtyři zajímavé příběhy z české příběhově orientované plošinovky s RPG prvky, která po několika náročných letech vývoje vyjde v plné verzi. Každá ze čtyř kapitol má jedinečného hrdinu, odlišnou hratelnost a originální výtvarný styl. Ve hře ožijí postavy a příběhy viděné očima starověkých umělců z různých dob. 

V září ještě vychází:

  • Lake - 1. 9. na PC a Xbox 
  • Demon Gaze Extra - 2. 9. na PS4 a Switch 
  • Big Rumble Boxing: Creed Champions - 3. 9. na PC, PS4, Xbox One a Switch 
  • The Medium - 3. 9. na PS5 
  • F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch - 7. 9. na PC, PS4 a PS5 
  • Bus Simulator 21 - 7. 9. pro PC, PlayStation a Xbox
  • The Artful Escape - 9. 9. na PC a Xbox 
  • NBA 2K22 - 10. 9. PC, PlayStation, Xbox a Nintendo 
  • WarioWare: Get It Together! - 10. 9. na Switch 
  • Eastward - 16. 9. na PC a Switch 
  • Metallic Child - 16. 9. na PC a Switch 
  • Skatebird - 16. 9. na PC, Xbox One a Switch 
  • I Am Fish - 16. 9. na PC a Xbox 
  • Ni no Kuni II: Revenant Kingdom – Prince's Edition - 17. 9. na Switch 
  • Pokémon Unite - 22. 9. na iOS a Android 
  • Dragon Ball Z: Kakarot - 24. 9. na Switch 
  • Lost Judgment - 24. 9. na PlayStation a Xbox 
  • Ghostrunner - 28. 9. na PS5 a Xbox Series X/S 
  • Chernobylite - 28. 9. na PS4 a Xbox One 
  • Lemnis Gate - 28. 9. na PC, PlayStation a Xbox 
  • Darksiders 3 - 30. 9. na Switch 
  • Melty Blood: Type Lumina - 30. 9. na PC, PS4, Xbox One a Switch 
  • Hot Wheels Unleashed - 30. 9. na PC, PlayStation, Xbox a Nintendo Switch 

Máte vybráno? Uvidíme se zase za měsíc. Do té doby nám do komentářů napište, na jakou hru se nejvíce těšíte a proč.