Poslední měsíc roku 2021 je tady! Vzpomínat se na něj bude rozporuplně. Kromě mnoha odkladů očekávaných her dorazily některé tituly v mizerné kvalitě a nakrkly i své skalní fanoušky. Doufejme, že žádné takové nemilé překvapení nás v prosinci a v nadcházejícím roce nečeká. Dost ale tlachání, pojďme se podívat na to, co si budeme moci do oslav Nového roku zahrát. 

SOLAR ASH 

2. 12. na PC a PlayStation 

Ani ve svém druhém projektu se tvůrci Hyper Light Drifteru z roku 2016 nevzdávají zběsilé rychlosti. V Solar Ash se rychlosti nebudete moci nabažit. Čeká na vás surreálně stylizovaný svět plný života. V něm budete mezi roztomilými postavami a rozsáhlými střetnutími s nepřáteli běhat jako o závod. 

CENTURY: AGE OF ASHES 

2. 12. na PC 

Pokud nedojde k dalšímu nečekanému odkladu, tak nasedneme na draka a na jeho hřbetu si vyzkoušíme napínavé bitvy v bezplatné multiplayerové akci Century: Age of Ashes. Ta sází na rychlé bitvy tři na tři a šest na šest v uzavřených arénách se zasněženým prostředím a rozpadlými hrady. Na výběr budou tři jedinečné třídy draků. Každá z nich má vlastní schopnosti a výhody. Kromě toho si svého draka můžete různě upravit po vizuální stránce, aby přesně seděl vašemu stylu. 

CHORUS

3. 12. na PC, PlayStation a Xbox 

Přesouváme se do vesmíru za Narou, pilotkou vnímavé bojové stíhačky Forsaken, která vám pomůže vypořádat se s výzvou při průzkumu starověkých chrámů a rozhlehlých vesmírných stanic, stejně tak při vzdušných bojů v nulové gravitaci. Vývojáři slibují epickou vesmírnou podívanou i postupné vylepšování vašeho stroje s výkonnějšími zbraněmi i obrannými systémy. 

HALO INFINITE

8. 12. na PC a Xbox 

Vlajková loď Xboxu vyplouvá. Na Maste Chiefa po dvaceti letech tvrdé práce čeká dosud největší příběhové kampani série Halo. V té se musí postavit nejmocnějšímu nepříteli, kterému kdy čelil. Stanete se největším hrdinou lidstva, abyste prožili další sci-fi dobrodružství a prozkoumali obrovský svět samotného Halo Ringu. Více vám raději neřekneme, abychom nespoilerovali. Při čekání se můžete pustit do multiplayeru, který je zdarma. 

KEO

9. 12. na PC 

KEO je týmová multiplayerová akce odehrávající ve v postapokalyptickém sci-fi světa. Píše se rok 2120 a lidé bojují o zdroje v intenzivním bojovém sportu pomocí špičkových dálkově ovládaných vozidel, která pocházejí ze starého světa zničeného před 66 lety. K dispozici bude 6 různých tříd vozidel a 24 zbraní, abyste si užili zápasy v různých herních módech, včetně Team Deathmatch a Domination. Váš arzenál bude zahrnovat směs raketometů, EMP granátů, plazmových paprsků, min a dalších zbraní. 

SYBERIA: THE WORLD BEFORE

10. 12. na PC 

Od zběsilých přestřelek si odpočineme v pokračování adventury Syberia, která tentokrát přináší příběh sedmnáctileté dívky Dany Roze během druhé světové války a známé Kate Walker, jež se snaží přežít v solném dole, kde byla uvězněna při hledání vlastní identity. V Syberia: The World Before se vydáte na dobrodružnou cestu napříč kontinenty a časy, budete řešit složité hádanky a rébusy a užívat si symfonický soundtrack od známého Inona Zura. 

Na konzole hra dorazí v roce 2022. 

AMONG US

14. 12. na PlayStation a Xbox 

Sociálně dedukční onlinovka Among Us se z počítačů, mobilů a Switche konečně stěhuje na konzole PlayStation a Xbox. Majitelé tohoto hardwaru si budou moci vyzkoušet, jak ve vesmírném prostředí obstojí tváří v tvář lžím a pochybnostem. Většina hráčů se stane členy posádky, zatímco jeden hráč hraje za podvodníka, jenž se snaží škodit. Skupina ho musí odhalit. Budete dostatečně všímaví? 

THE GUNK

16. 12. na PC a Xbox 

Tohle je zase příběhová akční adventura, v níž na vás čeká nelehká mise na mimozemské planetě. Tu z velké části zničil záhadný sajrajt, který musíte vyčistit. Hrát budete za Rani těžící v galaxii jakékoliv suroviny, které může prodat, aby se uživila. Když se svým parťákem přistanou na zdánlivě pusté planetě, najdou gunk, neznámou látku, jež by mohla znamenat velký výdělek. Jediným problém je, že gunk nějakým způsobem poškozuje přírodu. To přináší dilema – měli by Raci a Becks zasahovat do něčeho, čemu plně nerozumějí? Způsobí tento nebezpečný objev rozkol mezi dvěma přáteli? To už musíte zjistit vy. 

ROGUE INVADER

15. 12. na PC 

Ne, nemáte problémy se svou obrazovkou. Tohle je skutečně černobílá roguelite střílečka, která připomíná jednobitové hry ze staré školy. Jen s tím rozdílem, že má moderní prvky a HD grafiku. Pokud vás právě tohle láká, tak se stanete vetřelcem, jenž útočí na hordu mimozemšťanů. 

TRASH SAILORS

16. 12. na PC 

Až bude zima, že by člověk ani psa ven nevyhnal, bude se hodit nějaká nevšední hra. My jsme pro vás vybrali ručně kreslený kooperativní simulátor plachtění pro čtyři hráče. Jen si to představte, svět zaplavila obrovská tsunami a vy musíte dát dohromady partu námořníků, abyste se společně plavili světem a hledali odpadky, které představují hlavní surovinu. Odpadky můžete recyklovat na palivo, využít na náhradní díly pro svůj raft, a dokonce i na zbraně. To, abyste se ubránili krokodýlům z bažin, žralokům, piraňám a mnoha dalším příšerám. 

FIVE NIGHTS AT FREDDY'S: SECURITY BREACH

16. 12. na PC a PlayStation 

Pokud vás dostatečně nevystraší čerti, můžete to zkusit u Five Nights at Freddy’s: Security Breach. Hrát budete za mladého chlapce jménem Gregory, který je přes noc uvězněn ve velkém nákupním centru plného vražděných animatroniků. Aby do šesté hodiny ranní přežil a unikl, musí splnit řadu úkolů. Nebude to ale nic jednoduchého, protože všichni nepřátelé postupně sílí. Gregory se tak musí skrývat a promýšlet své další kroky. Naštěstí můžete získat přístup k bezpečnostním kamerám, prohlédnout si okolí a naplánovat si cestu do bezpečí. Stejně tak můžete odkládat pozornost nepřátel převrácením plechovek s barvou a hraček. 

V PROSINCI 2021 JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Warhammer 40,000: Battlesector - 2. 12. na PlayStation a Xbox
  • ANVIL: Vault Breakers - 2. 12. na PC
  • Big Brain Academy: Brain vs. Brain - 3. 12. na Switch
  • Danganronpa Decadence - 3. 12. na Switch
  • Happy's Humble Burger Farm - 3. 12. na PC, PlayStation a Xbox
  • Disney Magical World 2: Enchanted Edition - 3. 12. na Switch
  • Unreal Life - 3. 12. na Switch
  • This Is The President - 6. 12. na PC
  • Life is Strange: True Colors - 7. 12. na Switch
  • Rune Factory 4 Special - 7. 12. na PC, PlayStation a Xbox
  • Thunder Tier One - 7. 12. na PC
  • White Shadows - 7. 12. na PC, PS5 a Xbox Series X/S
  • Startup Panic - 8. 12. na PC
  • Sam & Max: Beyond Time and Space Remastered - 8. 12. na PC, Xbox a Switch
  • Breakwaters - 9. 12. na PC
  • Loop Hero - 9. 12. na Switch
  • Firegirl: Hack 'n Splash Rescue - 14. 12. na PC
  • Record of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labyrinth - 16. 12. na PlayStation, Xbox a Switch

A jsme na konci. Tohle byl poslední Kalendář hráče roku 2021. Doufáme, že jste si to s námi užili. Do komentářů nám můžete napsat, kterou hru jste si v posledních dvanácti měsících nejvíce oblíbili. My se na vás budeme těšit v roce 2022. Užijte si vánoční svátky, klid a pohodu a vstup do nového roku. Ahoj!