Letní měsíce jsou brány jako ty, kdy vychází méně důležité hry, které by v hlavních měsících roku zapadly. Letošní červen nebude výjimkou, ale několik zajímavých kousků se přesto najde. Opravdu, nekecáme!

SILT

1. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

První zajímavý kousek vychází dnes a ponoříme se v něm do strastiplné oceánské propasti, kde odhalíme dávno zapomenutá tajemství. Čeká nás průzkum nebezpečné vody, ovládnutí mořských tvorů a řešení hádanek. Přitom budeme objevovat podivné organismy, neprozkoumané ruiny a starobylé stroje ukryté pod vodní hladinou.

DIABLO IMMORTAL

2. 6. na Android, iOS a PC

Známé a oblíbené Diablo se mění v masivně multiplayerovou bezplatnou RPG akci. Uzavřené testování ukázalo, že by nemuselo jít o nejhorší projekt v dějinách videoher. Jen je nutné se smířit s tím, že hra klade důraz na mikrotransakce a online boje. Z toho nejeden fanoušek Diabla nemá radost. Ostatní se vydají do temného prostředí a nebezpečných dungeonů zamořených kostlivci, nejrůznějšími démony a dalšími nepřáteli.

TOUR DE FRANCE 2022

9. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

V létě tradičně nemůže chybět virtuální cyklistika s možností bojovat o žlutý trikot. Fanoušci se v sólo režimu mohou těšit na 92 dostupných etap, při nichž budou řešit i incidenty, jako jsou zranění a nemoci. V online režimu na ně zase čekají týdenní výzvy a žebříčky. Další důležitou součástí hry je mód Pro Leader, kde si vytvoříte vlastního cyklistu, zatímco v Pro Team převezmete kontrolu nad týmem.

POSTAL: BRAIN DAMAGED

9. 6. na PC

Zklamal vás Postal 4, ale samotné série ještě nemáte dost? Pak by vám mohla přijít vhod retro střílečka Postal: Brain Damaged, kterou mají na svědomí týmy Hyperstrange a CreativeForge Games. Tvůrci lákají na svižnou hratelnost, šíleně vypadající úrovně, neméně šílené nepřátele, pozoruhodné zbraně nebo nový příběh ze světa Postalu. Samozřejmostí je pak klasická nálož černého humoru a přehnaného násilí. Dříve vydaná demoverze je překvapivě zábavná, tak snad uspěje i finální verze.

THE QUARRY

10. 6. na PC, PlayStation a Xbox

Kola by se hodila partičce teenagerů při útěku před něčím nebezpečným a krvelačným. Od tvůrců Until Dawn a The Dark Pictures Anthology totiž přichází další survival horor a na nás bude rozhodnout, jak tahle noc hrůzy v napínavém příběhu dopadne. Každé rozhodnutí totiž ovlivní vývoj, jakým se bude děj ubírat. Každá postava se může stát hvězdou show nebo zemřít, než se dočká rána.

STARSHIP TROOPERS - TERRAN COMMAND

16. 6. na PC

Máte strach z pavouků? Potom zavřete oči, protože v této real-time strategii převezmeme velení nad pěchotou a zapojíme se do války proti Arachnidům. Příběhová kampaň se odehrává na pouštní planetě, kde z tunelů vylézá ohavný hmyz, který bude ve velké přesile. Slibovány jsou desítky unikátních typů jednotek, flotila výsadkových lodí a spousta výbuchů a krve.

FALL GUYS

21. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Žánr battle royale není pouze Fortnite a PUBG, ale také roztomilé postavičky Fall Guys, které koncem měsíce čekají dvě zásadní novinky. Tou první je dlouho očekávané vydání verzí pro konzole Xbox a Nintendo Switch. Tou druhou přechod na free-to-play model. Zároveň dorazí nová sezóna nazvaná Free for All, jež přinese spoustu nového obsahu včetně nových výzev, odměn a lokací.

SONIC ORIGINS

23. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Staré díly modrého ježka Sonica v remasterované kolekci. V nostalgickém balíčku najdete velké množství zábavy a Anniversary režim s možností zahrát si na celé obrazovce a s nekonečným počtem životů a misí, v nichž můžete získat herní mince plněním úkolů. Ty pak můžete utratit za odemčení dalších režimů a misí.

CAPCOM FIGHTING COLLECTION

24. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Pokračujeme dalším retrem. Tady najdete deset nejoblíbenějších arkádových her Capcomu. Nechybí Street Fighter, Darkstalkers, Cyberbots a Red Earth. Navíc všechny tituly podporují online hraní.

MX VS. ATV LEGENDS

28. 6. na PC, PlayStation a Xbox

Adrenalinové souboje vyměníme za prach, písek a šotolinu v terénních závodech, kde musíte ovládnout motorku, čtyřkolku i buginu. Každý závod bude jiný kvůli proměnlivému a dynamickému počasí. Potěší split-screen pro dva a online režim pro 16 hráčů.

OUTRIDERS: WORLDSLAYER 

30. 6. na PC, PlayStation a Xbox

Po roce se na Outriders zapomnělo. To se má změnit s vydáním velkého rozšíření s novou příběhovou kampaní, jež začíná po událostech hlavní kampaně. Čelit budeme Ereshkigalovi, veliteli nové frakce lidí, kteří si říkají rebelové, a také katastrofickým klimatickým změnám nevyzpytatelné planety Enocha.

Jak se na žánr looter-shooter sluší, přibude spousta nové výbavy. Také dorazí noví nepřátele, stromy tříd, obtížnost Apocalypse, vybavení Apocalypse a nové způsoby, jak postupovat hrou.

BĚHEM ČERVNA 2022 JEŠTĚ VYJDE:

  • Card Shark - 2. 6. na PC a Switch
  • SpellForce III Reforced - 7. 6. na PlayStation a Xbox
  • Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords - 8. 6. na Switch
  • Mario Strikers: Battle League - 10. 6. na Switch
  • Overlord: Escape from Nazarick - 16. 6. na PC a Switch
  • Omori - 17. 6. na PlayStation a Switch
  • Wreckfest - 21. 6. na Switch
  • Shadowrun Trilogy - 21. 6. na PlayStation, Xbox a Switch
  • Deliver Us The Moon - 23. 6. na PS5 a Xbox Series X/S
  • Fire Emblem Warriors: Three Hopes - 24. 6. na Switch
  • Escape Academy - 28. 6. na PC, PlayStation a Xbox
  • Monster Hunter Rise: Sunbreak - 30. 6. na PC a Switch

Tak tohle je šestý měsíc roku 2022. Uvidíme se opět za měsíc u dalšího Kalendáře hráče. Do té doby nás nezapomeňte bedlivě sledovat, protože se blíží příval velkých novinek v rámci tradičních letních konferencí.