Akční dobrodružná fantasy adventura KAKU: Ancient Seal má skvěle našlápnuto k tomu, aby se vydala ve šlépějích konkurenční Kena: Bridge of Spirits. Dle oficiálního popisku na Steamu nás v otevřeném světě čeká cesta napříč kontinentem a průzkum starověkých ruin plných prapodivných tvorů.

Ujmout se máme role Kaku. Malého domorodce, který žije celý život v osamění na vrcholku zasněžené hory. Jeho snem je však vydat se napříč celým kontinentem a objevit svět, který dosud neměl šanci poznat. Jeho vytoužené přání mu splní starověký strážce, na kterého narazí při prozkoumávání tajuplných ruin. V jeho cestě ho má doprovázet i rozkošné malinké růžové prasátko.

Při prozkoumávání nebezpečného světa se setkáme s desítkami druhů nepřátelských monster. Od přerostlých krabů přes dravé piraně až po doslova obří golemy. V boji proti nim nám má pomoci poměrně široký arzenál zbraní. Dle slov autorů můžeme do souboje jít vybaveni několika druhy mečů, štítů a praků. A to jak ze dřeva, kamene nebo kovu. To, s jakou výbavou do boje půjdeme, pak bude zcela na nás a před každým soubojem s bossem bude možnost si zbraně v klidu připravit. Ne všichni obyvatelé kontinentu, na které narazíme, však budou nepřátelští.

Vývojáři ze studia BINGOBELL se pyšní i tím, že KAKU: Ancient Seal má mít jedinečný vizuál. V příběhu totiž navštívíme celkem čtyři rozdílné lokace. Flaming Mountain, Dragon Bone Desert, Misty Swamp a Windy Snow Field. Každá z nich má být specifická nejen počasím a tvory, kteří tam žijí, ale také svým grafickým zpracováním.

Titul má vyjít na PC, PlayStation 4 a 5 někdy v průběhu příštího roku. Už v pátek, tedy 30. září, si však v obchodě Steam budete moci stáhnout demo.