Když se na to člověk podívá nestranně a z obecného pohledu, je oznámení a odhalení nové generace konzolí poněkud bizarní. Microsoft na loňských Game Awards jen tak ukázal vzhled nové konzole a v březnu představil konzoli mnohem blíže víceméně jen tak z ničeho nic. Sony se svým PlayStationem zase měla online konferenci pro vývojáře, kde se mluvilo o konkrétních technických aspektech konzole a nedávno došlo k odhalení ovladače DualSense, aniž bychom zatím měli jasnou představu o tom, jak PlayStation 5 vlastně vypadá.

Nejen kvůli koronaviru je všechno rozházené a vzhledem ke zrušení E3 o to více. Podle analytika Daniela Ahmada, který v minulosti nabídl pravdivé informace, se různá oznámení a odhalení spojená s Xbox Series X a PlayStationem 5 přesunula jak na pozdější, tak i dřívější data. Což dává smysl. Za zmínku ovšem stojí, že „první řádné představení next-gen konzolí/ukázka her [se také přesunula na dřívější datum],” jak Ahmed píše na svém Twitteru.

Jinými slovy to znamená, že bychom se oficiálního a pořádného představení Xbox Series X a PlayStation 5 - a zejména jejich her - mohli dočkat už v průběhu příštího měsíce, namísto začátku června, kdy měla E3 před svým zrušením běžet.

Něco podobného sdílí i web VideoGameChronicle. Podle jejich zdrojů má Sony plánovat významná oznámení ohledně PlayStationu v květnu, přičemž Microsoft má mít přehlídku v květnu i v rámci digitální události v červnu. Tak nakonec uvidíme, jaká bude realita. V aktuální době je jasné jen máloco.