Studio Rockstar Games pravidelně upřednostňuje konzole před počítači a své hry vydává nejprve na PlayStation a Xbox. Na počítače se hity této známé firmy dostávají až s odstupem času. Teď ale došlo k dalšímu odsunutí PC hráčů na vedlejší kolej, což už fanoušci špatně rozdýchávají.

Grand Theft Auto V na PlayStation 5 a Xbox Series X/S vyšlo loni v březnu a od té doby získává více obsahu a funkcí, které stále nejsou v PC verzi. Jmenovitě je to vylepšení grafiky s ray tracingem, nová vozidla, možnost sledovat postup v kariéře nebo předplatné GTA+, které hráče odměňuje měsíčními bonusy a odměnami.

Naštěstí hlavní aktualizace s novým obsahem vycházejí současně na konzole a PC. Hráči na počítačích jsou ovšem frustrováni a stěžují si, že jsou u Rockstaru až na třetím místě. Nemůže se tak nikdo divit z dalších obav. Komunita samozřejmě očekává, že si počká i na PC verzi nového GTA.

Nedávno se společnost Take-Two Interactive pochlubila, že GTA V prodalo 180 milionů kusů. Přitom hra vyšla už na PS3 a Xbox 360.