Nechceme se nijak dotknout příznivců kultovního Postalu 2 od studia Running With Scissors, někteří z nás si s ním svého času také něco užili, ale pokud by se nás někdo zeptal, jaký je nejlepší či dokonce jediný opravdu dobrý díl Postalu, dvojku bychom nezmínili. A už vůbec bychom nezmínili tragédii jménem Postal 4: No Regerts, která loni neslavně opustila Early Access. Ne, aktuálně uznáváme jenom jednu věc - retro střílečku Postal: Brain Damaged, která vyšla na PC v plné verzi krátce po Postalu 4.

Důvod je prostý. Společnosti Hyperstrange a CreativeForge Games zadupaly zásluhou Brain Damaged původní tvůrce Postalu z Running With Scissors do země a nabídly nám hru, která je nesrovnatelně kvalitnější, zábavnější a propracovanější než cokoliv, co na sobě mělo kontroverzní značku Postal v minulosti. Nedávno navíc celou tuhle krasojízdu vylepšila oficiální podpora Steam Workshopu a brzy si ji budou moci užít i příznivci konzolí. Přesněji konzolí od Sony.

Během víkendové akce Realms Deep 2023 bylo definitivně potvrzeno, že Postal: Brain Damaged vyjde ve verzi pro PlayStation 4 a PlayStation 5 ještě letos. Konkrétní datum vydání jsme se bohužel nedozvěděli, ale věříme, že jestli si nějaký Postal zaslouží uvedení na konzolích, je to právě Brain Damaged. I když ho v tomhle směru Postal 4 předběhnul. Spíše drobnější vydavatel Hyperstrange pak využil Realms Deep 2023 ještě pro připomínku nedávného vydání naprosto pošahané šílenosti jménem 77p Egg: Eggwife. Těžko říct, jestli je trailer parodující známé osobnosti z herního světa už za hranou, ale rozhodně jde o něco, co se nevidí každý den.

O něco vážnější je oznámení související s westernovou střílečkou Blood West, která se aktuálně nachází v předběžném přístupu na Steamu. Při hraní uslyšíme Stephena Russella, který se proslavil jako Garrett v sérii Thief a který propůjčil hlas i Corvovi v Dishonored 2 nebo Nickovi Valentineovi ve Falloutu 4. Špatně nepůsobí ani chystané temné fantasy Hordes of Hunger s rogue-lite prvky, jež se připomnělo prostřednictvím nového teaseru.

A pak tu máme Running With Scissors. Ti se po loňském mírně řečeno podělaném vydání v-žádném-případě-finální verze Postalu 4 stále snaží udělat ze svého nového projektu kvalitní záležitost. A jak se zdá, dalším krokem v této snaze bude vydání kooperativního módu, na nějž má dojít už brzy.

Nejsme si ale úplně jistí, nakolik může být něco takového přínosem, protože velká část aktivit a misí, které je možné spatřit v novém traileru, představovala před rokem naprosté a mizerně navržené utrpení už v singleplayeru. Takže si neumíme představit, jak může skákání v katakombách nebo překážková dráha pro skútr fungovat v režimu více hráčů. Ale třeba se stane zázrak a z Postalu 4 se konečně stane zábavná záležitost.