Předchozí event se Respawnu moc nepovedl a není se čemu divit. Fanoušci na předražené lootboxy nenaletěli, ba co víc, došlo to až tak daleko, že se strhla hádka mezi hráči a vývojáři. Ovšem to už je minulost a po 14 dnech jsme se dočkali nového eventu s názvem Voidwalker. Ten s sebou přináší várku nových skinů, novou lokaci, zbrusu nový herní mód, ale hlavně taky krátký filmeček, který rozvíjí příběh jedné z postav - Wraith.

Prvně se podíváme na to, jak je to těmi skiny. Hned na první pohled jde vidět hlavní změna oproti předchozímu eventu. Pekelné lootboxy jsou pryč, tak aspoň to. A jak tedy event skiny můžete dostat? jednoduše: koupíte si je. Stačí jít do obchodu a zaplatit si přesně ten skin co se vám líbí. Po celou dobu bude k dispozici sezonní skin na Wraith, zbylé skiny se budou měnit v půlce eventu, tedy za týden, 10. září. 

Jestli tohle je změna k lepšímu, záleží asi na každém. U lootboxu jste měli šanci za 170 Kč dostat jak legendární skin, ale tak i epický. Problém byl v tom, že jste nemuseli dostat vždy to, co se vám líbilo. Tady zaplatíte něco kolem 450 Kč a máte jasné dané, co dostanete. 

Další novinkou pro tento event je i speciální mód Armed and Dangerous. Ten je speciální v tom, že jediné zbraně, co budete moct najít, jsou odstřelovací pušky a brokovnice. Mód je o to zábavnější, že najít vybavení je mnohem těžší a to platí jak pro munici, tak i lékárničky nebo třeba brnění. Počítejte tedy, že každá náhodná kulka vás může zabít jednou ranou.

Event nám taky nabízí i novou lokaci s názvem Labs, ta je věnována právě postavě Wraith a je součástí jejího příběhu. Navíc bude k dispozici i pár eventových questů, za jejichž splnění můžete dostat zajímavé odměny.

V neposlední řadě jsme se dočkali i překvapení ve formě nového krátkého lore fimečku o Wraith. Ten rozšiřuje příběh postav v aréně. Nezdá se to, ale i ten má svůj potenciál. Něco jako v Overwatch, kde každá postava má svůj specifický příběh. Tady Respawn hodně používá a těží hlavně z Titanfallu, což rozhodně není ku škodě. 

Tento film by měl být jeden z mnoha dalších, co nás v budoucnu čekají, a za mě je velmi povedený.

Event potrvá 14 dní, konec je 17.9. Zkusíte dát novému eventu šanci nebo u vás už předchozím eventem apex skončil?