Na podzim roku 2019 nezávislou scénu a mnoho hráčů po celém světě ohromilo studio ZA/UM se svým kvalitním RPG titulem Disco Elysium, který v mnoha věcech překonal velké projekty za stovky milionů dolarů. Vývojáři na tomto úspěchu staví a brzy nejen pro počítače, ale i konzole vydají Disco Elysium - The Final Cut.

Budoucnost značky je více než optimistická. Dalo by se říct, že je jen otázkou času, kdy přijde pokračování. Vyplývá to ze slov hlavní scénáristy. Helen Hindpere má v úmyslu se hlouběji ponořit do bohatého světa Disco Elysium.

„V budoucnu nás čeká více Elysia - strávili jsme roky návrhem tohoto světa a ještě nejsme připraveni ho opustit. Martinaise je jen kousek Revacholu a Revachol je jen jedním hlavním městem mezi mnoha dalšími. Kdo ví, kam nás budoucnost zavede?“ cituje hlavní scénáristku hry Disco Elysium server GamingBolt.

Helen Hindpere promluvila také o obsahu The Final Cut a prohlásila, že nové úkoly jsou oddělené od zbytku hry, ale současně mají dopad na hlavní příběh. Konverzace v misích nemá být pouze o politice, hráči mají diskutovat o lásce, naději, penězích a ambicích s novými i starými postavami.

„Tyhle úkoly odhalí nové aspekty některých hrdinů ve městě i vnitřní motivaci protagonisty. Některé z těchto změn ve vás zůstanou až do samého konce - ale to nechám na objevení hráčů,“ dodala Hindpere. Jinými slovy, všem hráčům je doporučováno si Disco Elysium po vydání The Final Cut zahrát znovu, hezky od začátku.

Já už jen dodám, že Disco Elysium je dostupné na počítačích. The Final Cut bude debutovat koncem tohoto měsíce společně s vydáním hry na PlayStation 4 a PlayStation 5. Studio ZA/UM pracuje také na portu pro konzole Nintendo Switch, Xbox One a Xbox Series X/S. Tyto verze by měly být dostupné do konce tohoto roku.

The Final Cut bude zdarma pro majitele Disco Elysium.