Fanoušci PlayStationu jsou napjati a netrpělivě čekají na čtvrteční večer, kdy Sony ukáže první hry pro PlayStation 5. Polívčičku se rozhodl malinko přihřát Peter Dalton, technický ředitel studia Bluepoint Games, které pro PS5 připravuje záhadný titul. Víme o něm akorát to, že by mělo jít o remaster/remake nějaké zapomenuté klasiky.

Peter Dalton na svém twitterovém účtu sdílel prezentaci PlayStationu 5 a napsal, že je nadšen z budoucnosti. „Je čas posunout se dopředu a nechat za sebou stará herní omezení,“ dodal.

Bluepoint Games mají za sebou úspěšné předělávky starších her na současnou generaci PlayStationu, zejména potom Shadow of the Colossus a Uncharted: The Nathan Drake Collection. Dle různých náznaků by jejich první hrou pro PS5 mohla být předělávka Demon's Souls, kterou fanoušci tvorby japonského studia FromSoftware žádají už mnoho let. V poslední době se ovšem objevují spekulace, zda nepůjde o trilogii Resistance v novém kabátku.

Více lidí se přiklání k Demon's Souls. Mnozí za důkaz považují srdíčko Jasona Schreiera, bývalého redaktora Kotaku, jenž nyní pracuje pro Bloomberg. Ten na Twitter napsal, že od čtvrteční prezentace Sony očekává first-party (hry od Sony) i third-party hry (hry od jiných studií/vydavatelů). Fanoušek se ho poté zeptal, zda mezi nimi bude Demon's Souls Remake. Na to známý redaktor neodpověděl, ale dal tweetu srdíčko. Schreier má často velmi přesné zákulisní detaily. Tak uvidíme.

Přečtěte si také: Všechny hry, které od poloviny července přijdou Sony na testování, musí být podporovány i na PS5

Z dřívějška ještě víme, že tenhle titul má definovat vizuální měřítko PS5. „Společnost Bluepoint byla založena v roce 2006 s týmem více než 90 lidí a vytvořila historii poskytování nejkvalitnějších předělávek a remasterů. Avšak to nám nestačí. Náš nejnovější projekt je největší v naší historii a jeho cílem je definovat vizuální měřítko pro příští generaci herního hardwaru. Naši zakladatelé byli součástí inženýrského týmu Metroid Prime a byli v oboru více než 20 let, a většina týmu byla v tomto odvětví nejméně 10 let. S každou hrou jsme se rozhodli dosáhnout vizuálu definující herní průmysl a zároveň podpořit růst a úspěch našeho týmu,“ uvedlo studio Bluepoint Games na začátku letošního roku.

Ať už je to cokoliv, jisté je, že tenhle projekt vyjde současně s PlayStationem 5 - koncem letošního roku. Ve čtvrtek po desáté hodině večerní budeme chytřejší. Indian-tv.cz vám přinese živý komentovaný přenos.

BUDE PS5 DVAKRÁT VĚTŠÍ NEŽ PS4 PRO?

Microsoft u Xboxu Series X zvolit neobvyklý design. Podle některých neoficiálních informací má PlayStation 5 vypadat více jako tradiční konzole - klasický set-top box se zaoblenými hranami. I když má být větší/tlustší než PS4 Pro - dvakrát tak větší.

Přečtěte si také: Sony u PS5 sází na exkluzivity a cena konzole bude odrážet hodnotu hardwaru

Podle stejného ruského zdroje máme ve čtvrtek očekávat nové podrobnosti a funkce, které Sony dosud neodhalila. Prý má Sony v záloze další důležitou funkci systému a neobvyklý detail, který se máme teprve dozvědět.