Studio Bluepoint je známé především díky skvělým remasterům na konzole PlayStation, kdy až žasneme nad tím, co dokážou tihle vývojáři vytáhnout například z PS4. Stačí se podívat na to, jak skvěle vypadají hry Shadow of the Colossus a Uncharted: The Nathan Drake Collection.

S novou generací konzolí přichází i nové možnosti využití hardwaru. Studio Bluepoint má za cíl nám opět ukázat, co dokáže. Na svých webových stránkách stanovili svou historii a zároveň se zaměřili na budoucnost s odvážným tvrzením, že jejich nadcházející titul pro PS5 bude „definovat vizuální měřítko pro novou generaci herního hardwaru“.

„Společnost Bluepoint byla založena v roce 2006 s týmem více než 90 lidí a vytvořila historii poskytování nejkvalitnějších předělávek a remasterů. Avšak to nám nestačí. Náš nejnovější projekt je největší v naší historii a jeho cílem je definovat vizuální měřítko pro příští generaci herního hardwaru,“ dočteme se v prohlášení.

„Naši zakladatelé byli součástí inženýrského týmu Metroid Prime a byli v oboru více než 20 let, a většina týmu byla v tomto odvětví nejméně 10 let. S každou hrou jsme se rozhodli dosáhnout vizuálu definující herní průmysl a zároveň podpořit růst a úspěch našeho týmu,“ dodávají.

Podle neoficiálních zpráv se má jednat o předělávku známého PlayStation titulu. Remaster s největší pravděpodobností bude startovním titulem PlayStationu 5, vyjde tedy ve stejný den jako konzole samotná. Spekuluje se o návratu Demon’s Souls. Sami tvůrci z Bluepointu tvrdí, že jde o hru, která je oblíbená po celém světě a lze ji zařadit mezi ikonky značky PlayStation.

PlayStation 5 dorazí na trh koncem letošního roku.