Nedávno jsme si mohli na PC zahrát open betu nového Battle Royale módu pro očekávané Call of Duty Black Ops 4. Protože ne každý měl čas si hru během dvou dnů, zahrát rozhodli jsme pro vás sepsat naše dojmy. Berte prosím v potaz, že se hra stále nachází ve stádiu vývoje a některé věci můžou a nejspíše budou změněny.

Battle Royale mód zvaný Blackout bohužel není ničím až tak jiný od ostatních Battle Royale her. Liší se však mnohem rychlejším gameplayem a systémem perků, které se dají sbírat na mapě stejně jako ostatní předměty. Tento systém ale bohužel není zpracován nejlépe: perky totiž mají čas aktivace, takže musíte pár sekund počkat, než dostanete ten potřebný powerup do boje. Proto je často nejlepší perky použít rovnou a nestarat se o ně. Negativem je i to, že nevydrží více jak pár minut, takže ve výsledku nemají zase tak velký vliv na hru jak by se ze začátku mohlo zdát.

To, že trvá dlouho perky aktivovat, zároveň neulehčuje ani kostrbatý inventář, který vám navíc neukazuje statistky zbraní. Pokud jste tak nováčkem v Black Ops sérii, bude pro vás velmi složité rozlišit, zda je zbraň na zemi lepší než ta, co máte v inventáři. Ještě horší je ale lootování zabitých nepřátel. Při přesouvání předmětů totiž nemůžete vidět popisek daného předmětu, což je ze začátku velký problém, protože jsou ikony malé a často velmi podobné. Kvůli špatné orientaci v inventáři nejednou přijdete o život, a i po několika hodinách budete mít problém si na systém zvyknout.

Všichni víme, že Call of Duty série je mířena spíše na příležitostné hráče, a proto zbraně nemají příliš složitý recoil. Na tom rozhodně není nic špatného. To, že mají hráči 150 HP s možností přehealování až na 200 HP, ale dobré není. Souboje totiž trvají zbytečně dlouho, a pokud po vyhrané přestřelce narazíte na další nepřátele, můžete si být jisti vaší smrtí. Kvůli vysokému počtu životů totiž nemáte možnost ubrat nepříteli zásahem do hlavy pod polovinu životů, pokud tedy samozřejmě nemáte sniperku. Tento fakt sice eliminuje hodně frustrujících momentů, ale zároveň vám nikdy nedovolí využít plný potenciál vašeho přesného míření.

Dalším velkým problémem je grafika. Nejen že vypadá velmi špatně i na nejvyšší detaily, ale hra je také špatně optimalizována. Toto je nejspíše především kvůli tomu, že Call of Duty engine je přizpůsoben menším oblastem, a může tak mít problémy s takto velkou mapou. Jak už však bylo zmíněno, hodně se toho může do finálního vydání hry změnit.

Abychom tady ale o Blackoutu nemluvili pouze ve zlém, jedním z positivů jsou určitě speciální předměty operátorů, které se zde dají najít na zemi stejně jako všechny ostatní. Můžete mít tak v inventáři několik speciálních předmětů najednou a prohazovat mezi nimi podle dané situace. Vrtulníky jsou taky skvělým oživením, a i přestože je zábava s nimi létat nad nepřáteli, nikdy se necítíte v nevýhodě, když jste tím hráčem, který je na zemi.

To by byl náš názor na betu Battle Royale módu pro Black Ops 4. Jaký je ten váš? Sdělte nám ho v komentářích a můžeme o něm diskutovat.