Pomalu se nám blíží 26. květen/máj a společně s ním nová hra od slavného studia Mojang, Minecraft Dungeon. Ten by nám měl nabídnout pořádný akční zážitek během něhož se ponoříme hluboko do dungeonu. Hezky zpracované trailery a popisky jsou sice super, ale nás zajímají fakta, a proto se nám se svými názory na hru začali svěřovat první kritici. No, a co na ní říkají? Názory jsou dosti smíšené, ovšem většina se shoduje na tom, že se Minecraft Dungeon celkem povedl.

Například na Metacriticu dosáhla hra obstojného průměrného skóre 76 s tím, že ji hodnotilo 11 různých kritiků. Nejvyšší hodnocení na tomto webu dostal Minecraft Dungeon od Windows Central, které mu udělilo krásných 90 a řeklo, že jádro hry je v jejích uspokojivých soubojích a složitých příležitostech pro budování postav, čehož nabízí hromadu.

Pro změnu Destructoid udělilo hře hodnocení 8 bodů z 10. Recenzent řekl, že i když Minecraft Dungeon nemusí mít hloubku, kterou mnoho fanoušků dungeon her hledá, je to snadná hra, která se dá zapnout a hrát téměř jakkoliv: sólo nebo jinak. Minecraft se podle něj v posledním desetiletí osvědčil jako docela trvalá a roztomilá značka a za toto dědictví je nyní částečně zodpovědný Dungeon.

Minecraft Dungeon samozřejmě nemá pouze takto pozitivní recenze. Vůbec nejhorší hodnocení dostal od španělského herní webu Areajugones, který mu udělil pouhých 5,5 bodů z 10. Své hodnocení kritik komentoval takto:

„Minecraft Dungeons je hra, která nesplňuje očekávání. Přesto, že je vtipná, je příliš malá a nedokončená na to, aby byla další hrou značky Minecraft. Hrát celou hru nám dává pocit, že se jedná spíše o prototyp než o plnou ARPG hru, kterou fanoušci očekávali.“

Zde je hodnocení několika webů:

Minecraft Dungeon vyjde na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Bude také zahrnut v knihovně Xbox Game Pass pro Windows 10 a Xbox One. Na naši recenzi se můžete těšit již brzy.