Když na trh vypouštíte novou generaci konzolí, máte v plánu ji podporovat několik dalších let. Stejně to vidí i výkonný ředitel SIE Jim Ryan, který se rozpovídal o budoucnosti jejich nové konzole. Tak učinil v průběhu rozhovoru s britským magazínem GQ, kde se také zmínil o PS Plus a PlayStation Now.

Jak už tomu u konzolí od Sony bývá zvykem, tak na trhu se drží přibližně šest až sedm let, než přijde nová konzole, která nahradí tu stávající. Dle Jima Ryana se nejedná o pěvně danou věc, ale s PlayStationem 5 mají v plánu něco podobného, jelikož v tuto chvíli je přesvědčen, že dalších pět, šest, sedm let by nová konzole mohla na trhu vydržet.

Následně Ryan dodal: „Poté, kdo ví? Myslím, že cloudové uložiště se stane mnohem důležitějším v průběhu dalších několika let, i přesto jsou tu stále obchodní modely a technologické výzvy. Jak se to děje, stále pokračujeme v našich studiích a investicích a sledujeme vše velice pozorně.“

Už nějakou dobu víme, že Sony u PS4 počítá s podporou nových her zhruba tři roky. Na tuto informaci Ryan navázal a prohlásil, že tituly definující novou generaci PlayStationu máme očekávat až v roce 2022. Stejné to bylo v případě PS4.

V průběhu rozhovoru se také dostalo na zajímavé téma. Ryan se totiž zmínil, že dost analytiků bylo přesvědčeno o konci konzolové éry, která dle nich měla dojít svého konce již letos. K tomu mělo dojít především „proto, že něco udělá konzolový model zbytečným.“ Jak je vám jasné, nic takového se nestalo, jelikož se k nám dostal PlayStation 5 a Xbox Series X/S, což jsou konzole, které předčily své předchůdce.

Jak pro Ryana, tak i pro celé Sony, jsou jejich služby PS Plus a PlayStation Now velice důležité. V tuhle chvíli se jim sice tolik nevěnují, ale to především kvůli tomu, že přednost má v tuhle chvíli PlayStation 5 a jednotlivé hry.

Přesto stále přemýšlí, jak posunout tyto své služby dál a co s nimi vymyslet do budoucna. Například u PS Plus Collection pečlivě pozorují, jaký na ni mají názor hráči, jaké hry se hrají a jak moc se hrají. Podle čehož se následně rozhodnou, zda se jednalo o hotovou věc nebo jestli chtějí v podobném systém pokračovat i v budoucnu. Už v tuhle chvíli si ale myslí, „že (PS Plus Collection) má skvělý potenciál být nástrojem pro získání více uživatelů.“