Tvůrci Draugen a Dreamfall Chapters během Future Games Show odhalili next-gen titul Dustborn, ve kterém poznáte, jak silné mohou být dezinformace. Hra je zasazena do alternativní blízké budoucnosti a jedná se o akční dobrodružství, ve kterém hrajete za Pax. Pax je těhotná černoška, která cestuje po USA ve snaze najít lepší místo pro ni i její nenarozené dítě. Tuhle cestu podnikne 30 let po infodemii - události, která je popisována jako informační epidemie, jež do světa vyslala silné dezinformace a dodala lidem sílu slov.

Po vzoru předešlých her od Red Thread Games se Dustborn soustředí na náročné dialogy, kdy se vaše slova mění doslova ve zbraň. Prostřednictvím dialogů můžete fyzicky ovlivnit ostatní lidi, s nimiž se setkáte - ovlivnit je pozitivně i negativně, což názorně ukazuje první gameplay trailer.

Hra je inspirována grafickými romány a láká na nevšední akční dobrodružství zaměřené na příběh pro jednoho hráče. Při cestě po USA potkáte celou řadu zajímavých, složitých postav a při tom se budete muset naučit žít se skupinkou vyvrženců s podivnými schopnostmi.

Dustborn vyjde během příštího roku pro konzole nové generace a PC.