Kvůli úspěchu Assassin's Creed musel Princ z Persie ustoupit, Ubisoft známou sérii uložil k ledu a začal se věnovat svému novému klenotu. V roce 2020 byl však oznámen remake hry Prince of Persia: The Sands of Time, který ale postihly problémy ve vývoji.

Projekt, který u hráčů vzbudil nadšení i zděšení, byl krátce po svém odhalení odložen a loni přesunut ze studia Ubisoft Mumbai do studia Ubisoft Montreal. Francouzská společnost takto reagovala na stížnosti hráčů, kterým se nelíbila zastaralá grafika.

V květnu letošního roku jsme se dozvěděli, že remake je tři roky po oznámení ve fázi konceptu. Nyní se Ubisoftu pochlubil dosažením důležitého interního milníku. Nebylo specifikováno, co to přesně znamená. Mohl se rozběhnout plnohodnotný vývoj. Alespoň v to doufají fanoušci. Ti potichu oslavili 20 let od vydání původního Prince of Persia: The Sands of Time.

„Vývoj pokračuje,“ uvedl Ubisoft. Těší se, až v budoucnu prozradí více informací. Snad nebudeme čekat dlouho. Dříve Jean-Francois Naud varoval, aby hráči nečekali nové detaily v roce 2023. Ale třeba se něco změnilo a Prince of Persia: The Sands of Time se ukáže 8. 12. na The Game Awards 2023.

Hodí se připomenout Prince of Persia: The Lost Crown. Jde o 2D plošinovku s novým Princem z Persie. Vyjít má 18. 1. 2024 na PC, poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox a Nintendo Switch.