Vysoce hodnocenou tahovou strategii Jagged Alliance 3 nedávno rozšířil patch 1.5 s přezdívkou Larry. Do hry přináší nový obsah a opravuje některé chyby. Tím nejhlavnějším je rozšíření modifikačních nástrojů. Ty umožňují šikovným hráčům vytvořit si vlastní kampaně, úkoly a různě upravovat mapy. Výsledkem mají být nástroje téměř totožné s těmi, které při vývoji hry využili vývojáři ze studia Haemimont Games.

Aktualizace 1.5 přidává ještě 10 volitelných herních pravidel. S nimi bude hraní větší výzvou. Například pravidlo Hard Lessons zpomaluje rychlost zvyšování úrovně vašich žoldáků, zatímco Under the Weather zvyšuje pravděpodobnost výskytu nepříznivých povětrnostních podmínek a Ammo Scarcity se postará o nedostatek munice. Naopak A.I.M Legendary Deals snižuje počáteční platy elitních a legendárních žoldáků. Pravidla lze libovolně kombinovat.

Jagged Alliance 3 je dostupné pro počítače a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Hra podporuje cross-gen, aby se hráči na PS4 mohli spojit se svými přáteli na PS5 a hráči na Xboxu One zase spojili své síly s těmi na Xboxu Series X/S. Na Steamu najdete demoverzi.

„Jagged Alliance 3 je po všech stránkách zábavná hra, která splnila přesně to, co jsme od ní očekávali, i když má své chyby, které zejména v taktické části mohou lézt na nervy. V konečném důsledku však nejsou tak špatné, aby vám zkazily zážitek ze hry jako celku,“ napsal Marek Čabák v recenzi. Není divu, že si Marek na hru vzpomněl v redakčním seznamu nejlepších her roku 2023, když já jsem mu ukradl Atomic Heart.