Polské studio Bloober Team se pravidelně dušuje, že ve spolupráci s Konami zachovalo věrnost originálnímu Silent Hill 2 z roku 2001. Současně ale nabídne moderní vizuální a technickou stránku, stejně tak rozšíření příběhu. V rámci marketingové kampaně se dnes můžeme podívat na srovnání remaku s původní hrou.

Téměř patnáctiminutové video z nové epizody PlayStation Underground porovnává dvě důležité události ve hře. Z toho důvodu obsahuje spoilery. Jako první vidíme setkání hlavního hrdiny Jamese a Laury v nemocnici Brookhaven. Dialogy jsou z velké části nezměněny. Nechybí ani slavná hláška Laury, fartface. Samozřejmě vidíme lepší motion capture.

Druhá část videa se věnuje souboji s bossem Flesh Lipsem. Tady jsou změny více viditelné. V remaku na Jamese útočí pouze jeden nepřítel namísto dvou v roce 2001. Monstrum má stejný design, ale došlo k mírnému odklonu v tom, jak hráč má v souboji postupovat. Hráč ho musí dostat ze šachty ve stropu na zem a poté rozbít jeho klec. Také se zdá, že souboje působí méně dřevěně.

Silent Hill 2 vyjde 8. října/októbra pro PlayStation 5 a PC. Majitelé dražší edice si zahrají o 48 hodin dříve. Embargo do recenze je do 4. října.