V letošní vlně aprílových vtípků z herního světa není nouze o pokusy, které si můžete opravdu zahrát. Po společnosti Sega a skvělé hříčce The Murder of Sonic the Hedgehog totiž přichází na řadu studio Running With Scissors, v němž vznikla kontroverzní série Postal, s hratelným pokusem jménem Poostall Royale. Ten si můžete stáhnout na Steamu.

Poostall Royale má na svědomí céčkový tým studia Running With Scissors, který hru vytvořil za měsíc. Jejím účelem přitom není nic jiného než střílet nemyslící NPC, které na vás neustále nabíhají, a snažit se dosáhnout co nejvyššího skóre. A to za doprovodu náhodných výkřiků nahraných na záchodcích s využitím levného USB mikrofonu a v prostředí sestaveném z objektů, které se tvůrci ani neobtěžovali sami vytvořit, a tak je radši někde koupili.

Ale pozor, je toho víc. Vůbec poprvé můžete hrát za ženskou verzi hlavního hrdiny série Postal, jenž je znám jednoduše jako POSTAL Dude. A navíc konečně došlo na slavnou misi s holuby, která byla vyškrtnuta z kultovního Postalu 2. Prý kvůli nedostatku financí. Problém jenom je, že v této misi nejde o nic jiného než o prosté krmení holubů tak rychle, jak to jen dokážete.

I když tohle všechno zní jako bída s nouzí, Poostall Royale je bohužel pořád lepší než loňský Postal 4: No Regerts, jehož prostřednictvím nám tvůrci z Running With Scissors dokázali, že i když strávíte roky kritizováním předchozího dílu vytvořeného kdesi v ruských končinách, tedy neslavného Postalu 3, nic vám nebrání nakonec vytvořit a vydat něco, co je stejně špatné a rozbité. A pak v tom pokrytectví pokračovat až do dnešních dnů.

Dobře, Poostall Royale není lepší než Postal 4. Také jde o ošklivé, nesmyslné, primitivní, sotva fungující, spíš nefungující, mizerně optimalizované cosi bez špetky humoru. Ale to víte, nikdy nevynecháme příležitost kopnout si do té hromady hnoje, z níž má Gelu, který kdysi snažil Postal 4 marně recenzovat, dodnes noční můry. Když nic jiného, Poostall Royale je alespoň k dostání zdarma, v budoucnu se možná dočká rozšíření nebo vylepšení a nikdo nám tu nenalhává, že jde o hotovou hru, která už nemusí být v předběžném přístupu.

A pokud máte pořád pocit, že si tuhle šílenost musíte zkusit, tady máte ještě oficiální HW požadavky. I když s ohledem na mizerný výkon a takřka neexistující optimalizaci bychom jim raději příliš nevěřili. Že by nedávno vydaná nedodělaná PC verze The Last of Us Part 1 našla tak rychle důstojného soupeře?

Minimální HW požadavky:

  • Operační systém: Windows 10 and 11
  • Procesor: Čtyřjádrový 2.5 GHz procesor
  • Paměť: 8 GB RAM
  • Grafická karta: Kompatibilní s DirectX 11 a s 4 GB vyhrazené VRAM
  • DirectX: Verze 11
  • Pevný disk: 2 GB volného místa

Doporučené HW požadavky:

  • Operační systém: Windows 10 and 11
  • Procesor: Čtyřjádrový 4.0 GHz procesor
  • Paměť: 8 GB RAM
  • Grafická karta: Kompatibilní s DirectX 11 a s 4 GB vyhrazené VRAM
  • DirectX: Verze 11
  • Pevný disk: 2 GB volného místa
  • Dodatečné poznámky: Doporučován SSD disk.

V každém případě nadále platí, že jedinou opravdu kvalitní součástí série Postal, která stojí za váš čas a peníze, je skvělá retro střílečka Postal: Brain Damaged. V ní navíc díky nejnovější aktualizaci můžete močit v barvách duhy. Bez legrace. Tvůrci ze studií Hyperstrange a CreativeForge Games tomu dokonce vytvořili nový trailer.