Pamatujete ještě oznámení hry Assassin's Creed Valhalla ? Tento způsob se asi líbil vývojářům ze studia Systemic Reaction a pro oznámení data vydání předběžného přístupu do své nové hry Second Extinction využili podobný způsob. Naštěstí se finálního oznámení dozvíme jen po dvou minutách malování a ne po několika hodinách. 

V této kooperativní střílečce pro tři hráče budete bojovat proti zmutovaným dinosaurům. Ti ovládli naši planetu a téměř vyhladili celou civilizaci. Ono se jim to vlastně povedlo, lidi byli odsunuti do vesmíru a podnikají nájezdy na Zemi s cílem zabít dinosaury. Second Extinction využívá technologii Apex, která pohání například i sérii Just Cause.

V den vydání mohou hráči očekávat čtyři různé hrdiny, deset zbraní s pěti úrovněmi vylepšení pro každou z nich, šest hlavních misí a mnoho vedlejších v sedmi dostupných regionech. Ačkoliv nebylo oznámeno přesné datum, Systemic Reaction přislíbilo řadu vylepšení v nejbližších aktualizacích. Dočkáme se tak nových druhů brnění, či vylepšené mutace a efekty s nimi spojené. Navíc budou k dispozici i různé modifikátory pro jednotlivé mise. Studio také uvedlo, že později budou přidány nové experimentální herní režimy, včetně klasickému módu horda, který vás a váš tým postaví proti vlnám dinosaurů.

Přečtěte si také: Zběsilá střílečka proti zmutovaným dinosaurům. To je Second Extinction

Vývojáři se rozhodli pro formu předběžného přístupu samozřejmě kvůli komunitě a její zpětné vazbě. Zároveň chtějí v tomto čase vybalancovat hru tak, aby byla zábavná a hratelná jak pro skupiny, tak pro vlky samotáře. Systemic Reaction proto varuje, že Early Access je převážně pro týmové hráče, a přestože jde projít hrou bez spolubojovníků, může to být poněkud těžké a frustrující. To vše má být ale perfektně vyvážené při plném vydání, kdy tomu však bude vývojáři stále neví. 

Second Extinction vstoupí do předběžného přístupu 13. 10. a bude dostupný na Steamu za 25 euro. Samotná cena samozřejmě o něco málo vzroste při plném vydání. Později se hra objeví i pro Xbox One a Xbox Series X