Hotel Barcelona, 2,5D plošinovka od tvůrce Deadly Premonition Sweryho65 a tvůrce killer7 Sudy51 měla původně vyjít do konce letošního roku, nakonec ale byla odložena na začátek roku 2025. Vyplynulo tak na panelu na IndieDevDay, který moderoval Gamereactor. Spolu s tím se Swery podělil o další informace k jeho nadcházejícímu titulu.

Hotel Barcelona bude brutální, akční titul, který chce parodovat nejrůznější druhy hororů a slasherů. Herně se inspiruje u metroidvanií a rogue-like her, důraz je ale hlavně kladen na Sweryho specifický styl jednak k atmosféře a ději, ale i hernímu designu.

Ve hře se hráč chopí role policajtky Justine, která se ocitá v titulním Hotelu Barcelona. V něm se kromě ní slezli i sérioví vrazi z celých Spojených stát. Je třeba je zabít. K tomu jí pomůže i další sériový vrah, Dr. Carnival, který sídlí v jejím těle. Čeká nás sedm úrovní, každá reflektuje jiný podžánr hororů. První level se tak například odehrává na letním táboře ve stylu Pátku třináctého. Další se zase odehrává v krvavé restauraci, jiný vychází ze sci-fi hororů.

Původně jsem přišel s velmi komplikovaným nápadem na hru. Ale Suda 51 přišel a řekl ne. Ať to udělám jednoduší, prostě hru, kde chodíte a zabíjíte sériové vrahy,“ popisuje Swery začátek spolupráce. Než na hře začali plně pracovat, došlo mezi dvojicí kultovních vývojářů k řadě konzultací nad skleničkou. Zejména Swery je známý tím, jak holduje alkoholu.

Důvod, proč se hra jmenuje Hotel Barcelona, je ten, že to tak Suda náhle oznámil na odhalení. Přišlo mi to cool,“ vysvětluje Swery. Příběh se prý týká přímo města Barcelona a láká, že zápletka je velmi hluboká.

Nyní se titul nachází ve finální fázi vývoje, Swery a jeho studio White Owl kontrolují bugy a věnují se optimalizaci. Po obsahové stránce je hotová. Vyjde na Steamu, Xbox Series S/X a PlayStation 5 na začátku příštího roku. Verze pro Switch se nechystá.

Ve vzdálené budoucnosti možná za mě udělá port na Switch umělá inteligence,“ vtipkuje Swery. Níže se také můžete podívat na demo, jehož průchod komentuje sám vývojář.

Kromě dvou dílů série Deadly Premonition Swery nedávno vydal VR titul Death Game Hotel. Zmiňme také povedenou filmovou plošinovku The MISSING: J.J. Macfield and the Island of Memories. Suda51 pak na konci října vydá Shadows of the Damned: Hella Remastered, na kterém se podílí i další legenda – Shinji Mikami.