Návrat survival hororu Silent Hill 2 se vyplatil. Společnosti Konami a Bloober Team si užívají velice pozitivní recenze, stejně tak velký zájem hráčů. Hra je nepochybně úspěšná.

Nevíme, kolik peněz bylo do vývoje a marketingu investováno. Co ale víme, tak je, že se za pouhé tři dny prodal jeden milion kusů. Údaje jsou k 11. říjnu/októbru, zatímco hra vyšla 8. října/októbra na PC a PlayStation 5.

Mimochodem, originál z roku 2001 prodal milion kopií za měsíc. Kolik se podle vás prodá celkem kusů? Pro Konami je teď nejdůležitější, že Silent Hill 2 Remake se může zařadit po bok Resident Evil a Dead Space. Tento úspěch by mohl být přetaven v další díl od polského studia Bloober Team.

Kromě toho se chystá filmová adaptace nazvaná Return to Silent Hill. Fanoušci se těší také na tajemný Silent Hill f. Zbrusu nový titul, který připravuje studio Neobards Entertainment. Příběh má na starost známý japonský spisovatel Ryukishi07, autor série vizuálních novel When They Cry. Producentem projektu je Motoi Okamoto, jenž dříve pracoval pro společnost Nintendo v letech 1998 až 2007. Hra se bude odehrávat v Japonsku v 60. letech 20. století. A je tady také Silent Hill: Townfall od No Code (autoři Stories Untold a Observation).

I my jsme v recenzi Silent Hill 2 Remake pochválili a napsali o něm:

„V posledních letech jsou na remaky vzneseny výrazně větší nároky a předělání něčeho, jako je Silent Hill 2, je nevděčná práce, která nikdy nemohla uspokojit všechny. A Bloober Teamu se přesně tohle nějakým zázrakem podařilo. Hra si zachovává téměř slovo od slova a místnost po místnosti všechno, co dělalo originál tak nadčasový a legendární a slibuje přesně takový zážitek, jako před lety. Souběžně je ale rozšířen o zcela nové lokace či pozměněné hádanky. Vše ale naprosto respektuje originál a nebojím se říct, že co se týče předělání staré hry do nové podoby, Silent Hill 2 od Bloober Team nastavuje novou laťku.“