Lehce nadprůměrný hororový sci-fi snímek Tiché místo si najde cestu do videoherního světa prostřednictvím příběhové hry A Quiet Place: The Road Ahead, která se u snímku inspirovala. Čekat nás má jedinečný příběh mladé ženy, jež se snaží přežít po invazi smrtících krvelačných tvorů s vynikajícím sluchem. Je tak nutné zůstat potichu a zbytečně nedělat rámus. Natož mluvit.

V survival hororu z pohledu vlastních očí budeme svědky cesty mladé ženy Alex, která musí přežít apokalypsu, vyrovnat se s vlastním vnitřním strachem a řešit mezilidské rodinné konflikty. Jak vidíme v příběhovém traileru, tak hlavní hrdinka bude těhotná.

Vše ale hezky postupně. Dle videa začne příběh prvním dne, kdy na Zemi zaútočili mimozemšťané. Potom se dostáváme do 105 dne apokalypsy, kdy se astmatická studentka Alex se svým přítelem Martinem snaží přežít konec světa a shání zásoby a další věci.

Vývojáři ze studia Stormind Games (autoři Remothered: Tormented Fathers a Batora: Lost Haven) za podpory Saber Interactive lákají na nervy-drásající atmosféru, možnost zažít absolutní hrůzu a originální a dramatické dobrodružství, ve kterém musíte objevit svou vlastní cestu světem. To znamená průzkum, hledání důležitých zásob a schovávání se před mimozemšťany. Otázkou je, zda Alex porodí. Pokud ano, tak si nedokážu představit, jak s dítětem zůstane potichu proti mimozemským příšerám.

V příběhovém traileru vidíme záblesky příběhu, průzkum různých objektů a na konci také akci, kdy se pomocí brokovnice bráníme rychlým stvůrám. V tomto momentě hrajeme zdá se za Martina. Takže ve hře budou minimálně dvě hratelné postavy.

A Quiet Place: The Road Ahead vyjde koncem letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Konkrétní datum zveřejněno nebylo.