Na zářijovém State of Play jsme se dočkali oznámení remasteru hitu z předchozí generace Horizon Zero Dawn. Díky němu víme, že jeho dosavadním majitelům stačí pořídit si upgrade za deset dolarů, tedy nějakých 250 Kč. Co ale Sony zatajila, je skutečnost, že onu původní verzi zdražila.

Horizon Zero Dawn Complete Edition momentálně na PlayStation Store stojí 949 Kč, dvojnásobné zdražení z předchozích 469 Kč. Na vývoj ceny se můžeme podívat například na stránce PSPrices. Titul je už dlouhou dobu i součástí kolekce PlayStation Hits, jejichž jedním z hlavních rysů je cena pod 500 Kč. Důležité je také vědět, že jinou verzi, než kompletní edici si na PS Store nekoupíte.

Samozřejmě jde o ošetření Sony, aby zájemci o remaster nekupovali ve velkém původní verzi, kterou by následně upgradovali a ušetřili tím peníze. Remaster totiž bude nabízen za 50 dolarů, což je zhruba cena jako byste si teď koupili původní verzi pro PS4 a vylepšili za zmíněný doplatek.

Nenadálá změna ceny se samozřejmě netýká fyzických verzí hry, které v obchodech stále bez problému seženete i pod 400 Kč. Rovněž nejde o záležitost verze pro počítače. Na Steamu se hra prodává za 50 eur (kromě různých slev) a z Epic Store byla dokonce stažena.

Horizon Zero Dawn Remastered vychází 31. října/októbra na PC a PlayStation 5. V našem článku si můžete přečíst, co všechno bude obsahovat a vylepšovat. Rovněž si můžete přečíst i naši recenzi původní verze.