Po celém světě byly dnes spuštěny předobjednávky na PlayStation VR2, včetně českých a slovenských obchodů. K dispozici je samostatné balení headsetu za 14 990 Kč, stejně tak bundle s hrou Horizon: Call of the Mountain za 16 290 Kč. A právě v souvislosti s ní tady máme nový trailer. Ten potvrzuje, že výprava do postapokalyptického světa dorazí v den vydání headsetu.

Horizon Call of the Mountain vytváří studio Firesprite ve spolupráci s Guerrilla Games a jde o zcela nové dobrodružství ve světě Horizon. Bylo navrženo speciálně pro PlayStation VR2 a příběh bude vyprávěn očima zcela nové postavy, přičemž se cestou setkáte i s Aloy a dalšími známými tvářemi a novými postavami.

„Prohlédni si úchvatný přírodní svět hry Horizon Call of the Mountain ve 360 stupních a interaguj s okolím pomocí dvou ovladačů PlayStation VR2 Sense,“ láká tisková zpráva.

Očima nové postavy Ryase, zneuctěného bývalého vojáka kmene Carja hledajícího vykoupení, zažijete pocity výšky a úžasu při pohledu na ohromující výhledy na domovinu kmenů Carja a Nora.

„Zdolávej kolosální vrcholy, překonávej hrozivé stroje a odhal skryté nebezpečí světa Horizon – odpověz na volání hory v novém pohlcujícím dobrodružství pro PlayStation VR2,“ přidává Sony.

„Vstup do živého, dýchajícího světa plného nebezpečných strojů, kmenových příběhů, vzrušujících úkolů a nových i vracejících se postav. Prozkoumej rozmanitou krajinu – vydej se na dobrodružství s mnoha cestami, při němž se budeš muset rozhlížet všude kolem sebe, protože jen tak odhalíš tajemství hor.“

PlayStation VR2 vyjde 22. 2. 2023.