Japonské studio PlatinumGames nemile překvapilo hráče. Z čista jasna přišla informace o odchodu hlavního tvůrce Bayonetty a The Wonderful 101. Hideki Kamiya opustí PlatinumGames už za několik týdnů. S vývojem her ale nekončí.

„S lítostí oznamujeme, že Hideki Kamiya opustí studio PlatinumGames 12. 10. 2023. Jsme mu opravdu vděční za jeho kreativní nápady, vedení a přínos pro PlatinumGames od založení studia až do současnosti. Věříme, že bude i nadále úspěšný ve svém dalším působení jako herní vývojář. Těšíme se, že s jeho přispěním bude herní průmysl lepším místem. Přejeme mu vše nejlepší!“ uvedlo studio v oficiálním prohlášením.

Poté se k celé záležitosti vyjádřil Kamiya. Přiznal, že konec v PlatinumGames dlouho zvažoval a vycházelo z jeho vlastního přesvědčení. Považuje ho za nejlepší možnost, jež mu umožní vytvářet hry podle vlastního stylu. Spekuluje se o spolupráci s některým z čínských technologických gigantů. Kamiya by za jeho podpory mohl založit nové studio.

Kamiya se podílel na založení PlatinumGames v roce 2006, předtím působil v Capcomu, kde se proslavil jako režisér Resident Evil 2 a Devil May Cry. V PlatinumGames byl největší tvůrčí silou, dohlížel na značky jako Bayonetta a Astral Chain. Teprve v loňském roce byl povýšen na viceprezidenta. Jeho posledním projektem je superhrdinský titul označován kódově GG. Bohužel nevíme, co s ním teď bude.