Baldur’s Gate 3 je nevídaně rozsáhlé RPG, kde rozhodnutí hráčů má velký vliv. O to zajímavější je se podívat na oficiální statistiky. Studio Larian poodhaluje, kolik hráčů jejich novou hru dohrálo, jakou třídu hráči nejčastěji vybírají i s kterým společníkem se snaží nejvíce navázat romantický vztah.

Populární Baldur's Gate dohrálo 1,3 milionu hráčů. To je velký počet na to, jak masivní tohle dobrodružství je. Nejde o hru na deset hodin. Dle veřejných informací zabere splnění hlavních misí a vedlejších úkol zhruba 103 hodin.

Zcela nepřekvapivě si 66 % hráčů vybralo, aby Halsin při intimnostech zůstal v lidské podobě místo té medvědí, kterou Larian ukazovali. Nejoblíbenější postavou pro románek je ale bezkonkurenčně Shadowheart, porazila Karlach a Lae'zel.

94 % hráčů si vytvořilo vlastní postavu. Dohromady u tvorby hrdiny/hrdinky strávili 8 196 let. Když už se hráči rozhodli využít postavy vytvořené vývojáři, tak nejoblíbenější je Gale, v těsném závěsu za ním se umístil Astarion. Nejoblíbenějším statem se ukázalo být charisma.

Nejoblíbenější třídou jsou paladinové, následovaní čaroději, zatímco v podtřídách je na vrcholu barbar a mezi rasami těsně porážejí elfy lidé a půlelfové. Z dalších zajímavostí, Scratche hráči pohladili 48,5 milionkrát a 113 milionkrát promluvili s mrtvými.

Celková doba hraní všech hráčů je 452 556 984 hodin. To je 51 662 let. Statistiky budou ještě růst, protože Baldur's Gate 3 po PC a PlayStationu 5 vyjde konečně také na Xbox Series X/S. Mělo by se tak stát do konce letošního roku, přičemž datum bude odhaleno v pátek na The Game Awards.