GreedFall je po právu označován za černého koně roku 2019. Akční RPG z pohledu třetí osoby zasazené na tajemný a magický ostrov Teer Fradee hráče i novináře mile překvapil. Teď se na svět pomalu klube pokračování. To vyjde v předběžném přístupu na Steamu.

Prostřednictvím nového krátkého traileru jsme se dozvěděli, že GreedFall 2: The Dying World bude v early access na Steamu dostupné od 24. 9. tohoto roku. Později se hra dostane na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Bohužel video neobsahuje žádné nové záběry z hraní. Na ty si budeme muset počkat do srpna, kdy máme čekat video o herních prvcích.

Příběh GreedFallu 2 ve skutečnosti začíná tři roky před událostmi prvního dílu. Druhou velkou změnou je hrdina. Tentokrát nebudeme hrát za kolonizátora, který se musel vypořádat s intriky a manipulací, nýbrž za rodáka z Teer Fradee. Ten byl násilím odvezen z ostrova na kontinent Gacane, odkud pocházejí kolonisté.

Tento starý svět je prohnilé imperiální srdce zpustošené morem, válkou a frakčními spory. Tady převezmeme kontrolu nad vlastním osudem a musíme získat zpět svou svobodu. Pomůže nám diplomacie, lsti, boj i spojenci. Má být pouze na nás, abychom ukončili dobyvačné ambice jednoho muže, které by mohly znamenat konec kontinentu i našeho rodného ostrova.

Vývojáři ze studia Spiders, kde vznikly také hry Steelrising a The Technomancer, chce, abychom znovu zažili jedinečný svět GreedFallu při prozkoumávání starého kontinentu. Očekávat máme hlubší RPG zážitek s příběhovými cestami, od diplomatických přes manipulativní až po zákeřné masové vrahy.

„Vytvořte si vlastní postavu a najděte si spojence, kteří se přidají k vašemu týmu. Pomáhejte jim s jejich úkoly, odhalujte jejich tajemství a udělejte z nich své přátele, soupeře nebo dokonce milence. Kromě toho, že je můžete vybavit podle svých představ, můžete je také ovládat v boji,“ dodává tisková zpráva.

Tvůrci mají v plánu hru postupně vylepšovat a obohacovat novým obsahem, včetně nových regionů a úkolů. Fanouškům původního GreedFallu se ale cesta předběžným přístupem moc nezdá a raději by si počkali na plnou verzi.