Blizzard ukončil vývoj hry Heroes of the Storm, ale pro pravidelné hráče to žádná velká změna není. Tahle MOBA je už dlouho bez pravidelného přísunu nového obsahu. Vždyť nový hrdina dorazil naposledy v prosinci 2020, byl to Hogger. Od té doby bylo několik hrdinů přepracováno a změnilo se vyvážení obsahu. Poslední větší patch se objevil v březnu 2022.

Teď už je to ale oficiálně: titul Heroes of the Storm je přesunut do takzvaného udržovacího stavu, stejně jako StarCraft a StarCraft 2. Znamená to, že servery zůstanou online a hra bude i nadále hratelná. Už ale nebude docházet k žádným velkým aktualizacím. Místo nich mohou v budoucnu vyjít aktualizace za účelem lepší stability a opravy chyb. A když to bude potřeba, může dojít ke změnám ve vyvážení obsahu.

Bohužel to znamená konec nadějím na oživení Heroes of the Storm. V Blizzardu se nyní soustředí na jiné projekty, včetně Overwatch 2 a Diabla 4.

Jako projev uznání dostanou všichni hráči Heroes of the Storm příští týden neuvěřitelně vzácného mounta epické kvality Arcane Lizarda. Zároveň tvůrci děkují za podporu.

Heroes of the Storm bylo bezplatně spuštěno v létě 2015 pro PC a Mac, na vrcholu boomu multiplayerový arénových her. Bohužel se ale tomuto projektu, který se inspiroval komunitní modifikací Defense of the Ancients pro Warcraft 3, nedařilo tak, jak to zvládly tituly Dota 2 a League of Legends. Ty se nadále řadí mezi nejhranější, a to i přesto, že Blizzard do hry zahrnul známé hrdiny a bojiště se značek Warcraft, Diablo, StarCraft a Overwatch.