Diablo Immortal je spojeno s agresivním systémem mikroplateb. Ovšem navzdory kritice bezplatná hra vydělává v průměru přes milion dolarů denně pouze z mobilních verzí. Mike Ybarra, generální ředitel Blizzardu, obhajuje mikrotransakce a zdůrazňuje, že většina lidí hraje Diablo Immortal.

„Když jsme přemýšleli o monetizaci, říkali jsme si, jak nabídnout stovkám milionů uživatelů Diablo zdarma, aby si mohli užít doslova 99,5 % obsahu bez placení? Monetizace přichází v konečné fázi hry. Cílem bylo vždy začít se skvělou hratelností a zajistit, aby si kampaň mohly bezplatně projít stovky milionů hráčů. Z tohoto pohledu jsem se hrou jako úvodem do Diabla velmi spokojen,“ uvedl Ybarra v rozhovoru pro Los Angeles Times.

V Blizzardu si nedělají nic z historicky nejnižšího uživatelského hodnocení jejich hry na serveru Metacritic. Ybarra v rozhovoru poukázal na hodnocení 4,5/5 na App Store a 3,1/5 na Google Play. To ukazuje, že Diablo Immortal oslovilo širší publikum, které si nestěžuje na přítomnost mikrotransakcí. Na Google Play jde o průměr ze 680 tisíc recenzí (přes 5 milionů stažení), zatímco na App Store je to z téměř 115 tisíc recenzí.

Diablo Immortal vyšlo 2. 6. 2022 pro Android a iOS, verze pro PC je ve veřejné betě přes Battle.net. Hra rychle sklidila negativní ohlasy kvůli silnému zaměření na mikrotransakce. Odpor přiživila zpráva, že vylepšení postavy může hráče stát až 110 000 dolarů.