Slavná videoherní série Tomb Raider oslaví 25. výročí bez nové velké hry. Společnosti Square Enix a všechna vývojová studia přidružená k této značce v příštích několika měsících nabídnou speciální události, kupříkladu flashbacky, nostalgický obsah a mnoho dalšího. Fanoušci se ale o budoucnost nemusejí bát. Tým z Crystal Dynamics začal na novém velkém dobrodružství Lary Croft pracovat.

Herní režisér Will Kerslake tvrdí, že tento projekt sjednotí myšlenky původních her z prvního PlayStationu s restartovanou trilogií z let 2013 až 2018 - to vyšly tituly Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider a Shadow of the Tomb Raider.

„Máme představu o tom, jak se bude vyvíjet budoucnost Tomb Raider po rebootu trilogie. Chceme vyprávět příběhy, které staví na hrách od Core Design a Crystal Dynamics. Chceme propojit tyto časové osy. Vzhledem k rozsáhlé historii série Tomb Raider to není snadný úkol, proto vás žádáme o trpělivost,“ prohlásil Will Kerslake.

Přečtěte si také: Netflix chystá animované seriály Tomb Raider a Ostrov lebek

Nová hra má kombinovat prvky původních her s prvky restartované trilogie. Bohužel, oznámení v brzké době očekávat nemáme, část týmu Crystal Dynamics se nadále zaměřuje na záchranu Marvel's Avengers.

Tato informace navazuje na předešlé články z dnešního dne. Nejprve jsme psali o pokračování filmového Tomb Raider a krátce po dvanácté hodině zase o chystaném animovaném seriálu Tomb Raider od Netflixu. Dnešní den patří známé archeoložce.

Letos má na mobily vyjít Tomb Raider Reloaded - Laru Croft má vrátit ke kořenům.