Sněhová bouře, která zasáhla Texas, způsobuje obyvatelům amerického státu mnoho nepříjemností a počet obětí stoupá. Vliv silných mrazů a výpadků elektřiny pocítil také videoherní průmysl: několik softwarových společností se rozhodlo dočasně zavřít své kanceláře a pozastavit vývoj her.

Bouře se projevila minulý čtvrtek, ale výpadky elektřiny se projevily již v pondělí. Původně měly trvat jen krátkou dobu, ale miliony obyvatel Texasu byly bez elektřiny celý týden. Vzhledem k situaci byly dočasně uzavřeny společnosti Electronic Arts (více než 700 vývojářů z Texasu spolupracuje s dceřinými firmami na vývoji her), Aspyr Media, Certain Affinity a Owlchemy Labs.

Zástupci zmíněných firem v prohlášení pro Kotaku uvedli, že budou touto klimatickou katastrofou silně ovlivněny, včetně neoznámených her ve vývoji, ale i vydávání patchů pro již existující tituly na trhu a komunikace s komunitou. Na prvním místě pro všechny je zdraví svých zaměstnanců a jejich rodin.

V Texasu sídlí například BioWare Austin, autoři Star Wars: The Old Republic (údajně zde mají mít na starost Anthem Next) nebo id Software, kteří mají teď problémy s aktualizacemi pro Doom Eternal.