Poslední dobou ve světě přibývá soudních sporů herních studií se společnostmi distribuující podvodný software do nejrůznějších her. Například pár dnů zpátky zažaloval Activision Blizzard stránku, která prodávala cheaty do mnoha titulů. Další takový soudní spor se týká PUBG Mobile.

Úspěch v podobě vyhraného soudního sporu slaví společnosti Tencent Games a Krafton, které se soudily s hackerskou skupinou, která byla obviněna z distribuce cheatů. Soudní spor vyhrály firmy, a to jak ve Spojených státech, tak i v Německu. Právníci nyní po skupině vymáhají zhruba 10 miliónů dolarů jako odškodné.

Herní producent Rick Li prohlásil: „Bohužel, činy těchto hackerů podkopávají férovost naší hry. Tyto rozsudky dávají jasně najevo, že cheatování nebudeme tolerovat.“

Zástupci Tencent Games a Kraftonu prohlásili, že obdržené odškodné investují do dalšího vylepšení anti-cheatu a také vylepší nedávno přidanou funkci pro zabanování konkrétního zařízení a zamezení vytváření nových účtů do PUBG Mobile na stejném telefonu.