Activision Blizzard podal žalobu na populární webovou stránku EngineOwning, která prodává cheaty do nejrůznějších her, včetně Call of Duty, Battlefield, Halo Infinite, Titanfall 2 nebo Star Wars: Battlefront 2. Společnost se přes americké soudy snaží ukončit činnost této firmy, jež distribuuje software určený k získání výhody v online hrách.

Právníci Activisionu obviňují EngineOwning z vývoje, prodeje, distribuce, marketingu a využívání portfolia škodlivých cheatů a hacků pro populární multiplayerové hry. Tyto aktivity mají poškozovat hry Activisionu, její celkové podnikání a zkušenosti komunity hráčů her Call of Duty.

V žalobě se uvádějí cheaty pro automatické zaměřování zbraní, odhalování polohy protivníků a umožnění hráči vidět informace, které jsou hráčům běžně nedostupné, protože poskytují nespravedlivou výhodu.

Oproti tomu na stránkách EngineOwning se píše, že nabízí cheatovací software pro různé multiplayerové hry, aby každý měl možnost vyhrávat a užívat si online zápasy.

Nedávno Activision v bezplatné battle royale akci Call of Duty: Warzone a multiplayeru Call of Duty: Vanguard spustil nový systém Anti-Cheat Ricochet, který má být lepším nástrojem pro boj s podvodníky v těchto hrách. Krátce poté se objevila zpráva, že nový systém vedl k zákazu 48 000 cheaterů.

Activision v žalobě uvádí stovky tisíc cheaterských účtů, které systémy dokázaly v uplynulém roce identifikovat a zablokovat.