AKTUALIZACE

Ned Luke v příspěvku na X později uvedl, že se stal obětí swattingu již pošesté. Tentokrát jej ale údajně navštívili hasiči, nikoliv policie. Za chybu se omlouváme, v době psaní článku nebyly tyto informace k dispozici.

PŮVODNÍ ZNĚNÍ ČLÁNKU 

Odporný a zlomyslný úkaz zvaný swatting je pro streamery problém už léta. Očima některých diváků je sice zátah ozbrojených policistů na nevinného tvůrce obsahu neuvěřitelná legrace, nicméně v kůži samotných vysílajících by se rozhodně nikdo z nás ocitnout nechtěl. V podobné situaci, kvůli nějaké ne zrovna inteligentně smýšlející osobě, skončil na Díkůvzdání také herec Ned Luke.

Ned Luke se proslavil jako muž, jenž propůjčil svůj hlas jednomu ze tří protagonistů GTA V, Michaelovi De Santa. Herec trávil svůj večer poklidným hraním GTA Online s komunitou, když najednou musel vysílání přerušit. Obdržel totiž telefonát, z něhož se dozvěděl, že do jeho domu vtrhnula zásahová jednotka. Zřejmě kvůli blbečkovi, který podal falešné hlášení policii.

Je ale otázka, zda byl onen jedinec ve finále svým činem vůbec potěšen – policisté totiž nevtrhli přímo do Lukeova pokoje. Právě pokus o zachycení reakce streamera, když se mu najednou rozletí dveře a začne na něj křičet několik ozbrojenců, bývá hlavním záměrem swattingu.

Netrvalo dlouho a hráči na sociálních sítích začali spekulovat nad tím, jak k zásahu v Luekově domě vlastně došlo. Někteří vinili Rockstar pro údajnou neschopnost schovávat IP adresy hráčů tak, aby se k nim nemohli dostat moddeři. Sám Luke se ale k jednomu takovému příspěvku vyjádřil se slovy, že všichni dělají velké závěry, a přitom to nemá s Rockstarem cokoliv společného.

„Tihle idioti před lety zveřejnili moje soukromé informace a od té doby dělají tyhle kraviny,“ napsal Luke na X. Evidentně se tedy v podobné situaci neocitl poprvé.

Na X se v reakci na šířící se klip ze streamu objevila spousta vtipných příspěvků, jako je například ten, který vidíte níže. „Nejsem si jistý, jestli je dobrý nápad zabít člověka, který okradl miliony lidí a stovky jich zabil, ale hej,“ stojí v postu. Autor tím jasně naráží na fakt, že Luke stojí za postavou Michaela De Santa.