Sony odhalila systémové požadavky PC verze kooperativní střílečky Helldivers 2, která vyjde v únoru letošního roku také na PlayStation 5. Studio Arrowhead Game rovněž potvrdilo podporu cross-play, takže hráči na počítačích a konzolích budou moci hrát společně. Podle vývojářů je propojení platforem nezbytné, protože komunita a týmová práce jsou nejdůležitějšími pilíři Helldivers 2.

Doprovodné video se záběry z PC verze láká na hraní v rozlišení 4K, možnost zvolit si, zda budete hrát s klávesnicí a myší, nebo na ovladači. Na konci videa je uvedeno datum 8. 2. 2024. Tím pádem je zbytečné spekulovat o odkladu. Obavy se šířily po videu z CES. V něm byl uveden až konec února.

V Helldivers 2 spojí síly až čtyři hráči, kteří se postaví mimozemské hrozbě, která ohrožuje bezpečí vaší domovské planety, Super Země.

„Vžij se do role Helldiverů, elitní třídy vojáků, jejichž úkolem je šířit mír, svobodu a řízenou demokracii pomocí těch největších, nejstrašlivějších a nejvýbušnějších nástrojů celé galaxie. Helldiveři se na žádnou planetu nevydají bez řádných záloh, ale na tobě je rozhodnout, kdy a jak je přivolat. Nejenže budeš mít k dispozici řadu supersilných primárních zbraní a přizpůsobitelných výstrojí, ale taky možnost během hry vyvolat řadu podpůrných manévrů,“ láká popisek hry.