Po opravě větších chyb a vyřešení problémů se servery se vývojáři Helldivers 2 konečně mohou věnovat novému obsahu a přinést hráčům vytoužené novinky, které promluví do napínavých bitev proti všelijakým broukům a možná ovlivní galaktickou válku řízenou Joelem z Arrowhead Game Studios. Ten je game masterem Helldivers 2 a v pozadí tahá za nitky.

První balanční patch označený jako 01.000.100 přináší několik změn ve vyvážení zbraní a strategie, řeší chyby a technické problémy. Tím hlavním jsou ale planetární nebezpečí. Na některých planetách na vás nově budou čekat jedinečná environmentální nebezpečí objevující se v náhodných intervalech během mise. Mohou to být ohnivá tornáda, meteorické deště a další. Ty jsou zatím tajemné, aby byli hráči překvapeni. Osobně bych si dokázal představit například oslepující sněhovou bouři.

V dohledné době do bitev promluví mechové a pak dokonce i vozidla. Příchod mechů vývojáři už stihli potvrdit a slíbili jejich brzké nasazení. Mezitím šéf a generální ředitel Arrowhead Game Studios označil spekulace o akvizici společností Sony za lež.