Po sedmi letech přichází pokračování tahové taktické akce Hard West. Druhý díl zůstává v prostředí Divokého západu a vyjde v letošním roce pro PC přes Steam.

Tisková zpráva láká na cestu zpět do temného srdce Západu, kde si užijete přestřelky v poledne, bankovní loupeže a honičky na koních za vlaky se zlatem. Vývojáři slibují bláznivý příběh party lidí, které svedla dohromady náhoda. Těšit se můžete na dynamické úrovně, zatímco systém Brawury vás odmění za dobře plánované a odvážné akce.

To vše a mnohem víc vás čeká v kůži Gina Cartera, známého psance s pověstí stejně nebezpečnou jako samotná hranice. Hlavním cílem bude uloupit federální zlato z plně naloženého legendárního Ghost Trainu (vlaku duchů). Za tímto účelem shromáždíte skupinu psanců, z nichž někteří mají zbraně a jiní nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým bary v saloonech ve zlomku sekundy utichnou.

Hard West 2 bude složeno z lidových příběhů z dalekého Západu, kde se střetává temný okultismus v nelítostné zemi prošpikované nepřeberným množstvím démonů. Autorem scénáře je držitel ceny Origins – Matt Forbeck. Na hře se dále podílejí například Kevin Conroy (Batman: The Animated Series), Darien Sills-Evans (Days Gone, League of Legends) a Adam Gifford (The Colony, Batman: Hush). O hudbu se postará držitel ceny BAFTA Jason Graves (Dead Space, Tomb Raider).

„Jsme velmi rádi, že můžeme konečně oznámit, na čem jsme dlouho pracovali. Hard West je značka, která se dočkala velkého ohlasu v médiích i u hráčů, a co je důležité, našla si více než půl milionu kupců PC verze. Hard West 2 podle našeho názoru splní požadavky hráčů prvního dílu a zároveň bude závanem čerstvého vzduchu v žánru taktických tahových strategií,“ říká Pawel Wilk, generální ředitel studia Ice Code Games, které má vývoj na starost, zatímco náklady na vývoj a marketing plně hradí vydavatelství Good Shepherd Entertainment.