Včera vývojáři ze studia 343 Industries lákali na PC verzi Halo: Combat Evolved Anniversary a dnes hra vyšla, respektive byla přidána k Halo: The Master Chief Collection. Kolekce je dostupná v Xbox Game Passu pro PC, na Microsoft Store a Steamu.

Počítačoví hráči si tak konečně mohou zahrát první díl akčního dobrodružství Master Chiefa a užít si vylepšenou grafiku, případně přepnout na klasickou grafiku. PC verze přichází s dalšími vylepšeními, optimalizací a podporou 60 snímků za sekundu a 4K UHD rozlišením. Samozřejmostí je variabilní snímková frekvence, nativní podpora klávesnice a myši, podpora pro širokoúhlé monitory nebo úprava zorného pole. Očekávat můžete rovněž aktualizaci textur a lepší kvalitu stínů.

Kromě singleplayerové kampaně je součástí i multiplayer s 19 vylepšenými mapami.

Halo: The Master Chief Collection v současné době obsahuje Halo: Reach a Halo: Combat Evolved Anniversary. Na Steamu se prodává za 39,99 euro, zatímco na Microsoft Store je za 1099 Kč. Postupně bude edice obohaceno o Halo 2: Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST a Halo 4. Vše by se mělo stihnout do konce roku, kdy dorazí Halo Infinite pro Windows 10, Xbox One a Xbox Series X.

O Halo: Reach byl v době vydání na Steamu velký zájem.