Zatímco Halo Infinite je v nedohlednu, vývojáři z 343 Industries se pečlivě starají o svoji Master Chief kolekci, která po dlouhých letek zpřístupnila slavnou Xbox sérii Halo počítačovým hráčům. 17. listopadu/novembra minulého roku se do Halo: The Master Chief Collection přidal již čtvrtý díl série. Tentokrát se ale vývojáři vrátili k třetímu dílu, do kterého dorazí nová multiplayerová mapa.

Toto oznámení přišlo v rámci blogového příspěvku na Halo Waypoint, kde o přidání nové mapy informovali samotní vývojáři. Přidali i trochu toho infa navíc, jelikož se bude jednat o mapu z dříve zrušeného projekt Halo Online, za kterým stálo studio Saber Interactive.

Pokud jste o Halo Online nikdy neslyšeli, tak se jednalo o free-to-play Halo zaměřené na multiplayer, které běželo na upraveném enginu z Halo 3. Tento titul spatřil světlo světa pouze v Rusku v roce 2015. To samotným fanouškům stačilo k tomu, aby je začal titul zajímat a pokusili se ho zprovoznit sami, což ovšem Microsoft ihned zatrhl.

V 343 Industries chtějí do Halo: The Master Chief Collection, kromě dřívějších titulů, přidávat i nějaké ty novinky. Není tedy divu, že se rozhodli porozhlédnout se po svých archivech, ze kterých se jim povedlo vyhrabat nějaké staré, zapomenuté a zrušené projekty, jako je například Halo Online.

Mapa, která bude zpřístupněna členům beta programu Halo: The Master Chief Collection již 18. 2. 2021, by se měla nazývat Waterfall“. Jedná se tedy o mapu z Halo Online, která nebyla vypuštěna do světa ani v té krátké době, kdy byl titul spuštěn v Rusku. Bude to tedy úplně poprvé, co si mapu bude moci vyzkoušet veřejnost.

Master Chief kolekce rozhodně neřekla své poslední slovo, pátý díl série se sice ke svým předchůdcům nepřipojí, ale 343 Industries si pohrávají s myšlenkou podpory ray-tracingu na konzolích Xbox Series X a Xbox Series S. A pokud byste pátrali po informacích o Halo Infinite, můžete mrknout na náš starší článek.