Po včerejším oznámení Half-Life Alyx se Valve Index VR Kit za 1079 euro (cca 27 515 Kč) stal nejprodávanějším produktem na Steamu. Stačila hodina od oznámení, aby se headset pro virtuální realitu od Valve stal bestsellerem Steamu. I nyní ho najdeme na prvním místě, ale bohužel neznáme přesná čísla prodejů. Je ale zajímavé, že Valve Index VR v současné době překonává Football Manager 2020 nebo Star Wars Jedi: Fallen Order.

Jak vidno, Valve si nemůže stěžovat na nezájem o jeho nový produkt. Half-Life: Alyx má být plnohodnotnou hrou pro virtuální realitu a podle americké společnosti si tuhle akci nejlépe užijete právě s Valve Index VR.

Teď si představte, co se stane, až Valve jednoho dne oznámí Half-Life 3. Já vím, raději na to nebudeme myslet, ale šance na normální Half-Life existuje. Všechno ale závisí na tom, jak se bude dařit Alyx, jenž se odehrává mezi událostmi prvního a druhého Half-Life. Touhou po novém díle se netají vývojář David Speyrer. Otázkou zůstává, zda by šlo o pokračování příběhu. S Alyx scénáristé ve Valve objevili nové příběhy, které jsou nad rámec původního děje. Pokud se hráčům tento styl bude zamlouvat, mohou v tomhle vyprávění pokračovat a jednoho dne se dostat k událostem z Half-Life 2, stejně tak do budoucnosti.

Než se rozloučíme, tak mám pro vás ještě jednu informaci. Postavy Alyx Vance a doktora Eliho Vance nadabují jiní herci. Ozioma Akagha se postará o hlas Alyx (původně to byla Merle Dandridge), slyšet jsme ji mohli například ve Wolfenstein II a Mirror's Edge: Catalyst. Doktora si vzal zase na starost James Moses Black. V tomto případě tvůrci museli sáhnout po jiném herci, protože Robert Guillaume zemřel v roce 2017.

Half-Life Alyx vyjde v březnu 2020 (marec) výhradně pro virtuální realitu. Hra bude podporovat Steam Index, HTC Vive, Oculus Rift a Windows Mixed Reality. Cena titulu je 44,99€ (cca 1200 Kč).