Minulý týden se v americké Wichitě stala tragédie v podobě zastřelení 28letého kluka. Jeho dům obklíčila jednotka SWAT a po neuposlechnutí výzev jej zastřelila. Ptáte se proč? Ve víru se točí sázka o $1.50 (cirka 30 Kč), neudržené emoce a poplašný telefonát na policii.

Přes stránku UMG proběhl zápas ve hře Call of Duty: WWII mezi dvěma týmy. Po skončení se ale někteří z hráčů neudrželi a dali své emoce pořádně najevo. Podle všeho to dokonce byli hráči ze stejného týmu, kteří se mezi sebou kvůli prohrané sázce o $1.50 rozhádali a začali si navzájem vyhrožovat. Došlo to do takového bodu, kdy jeden na druhého zavolal policii. Uvedl, že dotyčný zabil svého tátu a zbytek rodiny drží jako rukojmí. Plus dodal adresu. Nic z toho samozřejmě nebyla pravda, ale policie to musela brát vážně

EDIT: Uživatel svému protihráči uvedl vymyšlenou adresu, na které, jak se později ukázalo, bydlel Andrew Finch, otec dvou dětí. Jednotka SWAT obklíčila dům ve kterém bydlel a vyzvala ho, aby šel ven. Nařídila mu dát ruce nad hlavu, na což nereagoval a dělal - pro policii - zavádějící pohyby, kvůli čemuž jej zastřelila. Muž ozbrojen nebyl. Rodina zastřeleného uvedla, že Andrew dokonce žádné hry nehrál. Hráč známý pod nickem "SWauTistic", jenž na smyšlenou adresu zavolal policii, je zodpovědný za více podobných útoků. Koncem prosince policie oznámila, že v souvislosti s těmihle útoky zatkla 25letého Tylera Raja Barrissa. Jeho spojení s nickem SWauTistic není doposud potvrzeno.

USA obecně má poslední dobou problém s tímto druhem žertu. Jedná se o tzv. swatting, kdy zavoláte na policii a oznámíte, že někdo někde někoho např. zabil a stále je hrozbou. V tu chvíli se vyšle ona zásahová jednotka... A někdy to bohužel skončí takhle.