Studio Rockstar Games stále více upřednostňuje PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC verze Grand Theft Auto V. Teď dojde k vypnutí jedné funkce, protože se vývojáři blíží k technickým možnostem konzolí.

Jde o Rockstar Editor. K jeho vypnutí u předešlé generace konzolí dojde 20. 2. letošního roku. Do té doby mají všichni čas, aby si přenesli své klipy a projekty. Vše totiž bude smazáno. Postup najdete zde.

Rockstar Editor je editor pro videa. Umožňuje je upravovat, používat filtry a přidávat hudbu a text. Jeho součástí je také Director Mode. Díky němu mohou hráči ovládat libovolný z 277 modelů postav ve hře a vytvářet tak své filmečky ve světě GTA Online.

Na PC, PS5 a Xboxu Series X/S zůstane vše při starém. Rockstar tvrdí, že musí Rockstar Editor odstranit, protože se blíží k hranicím možností technických kapacit konzolí předešlé generace. Kdyby tyto kroky neučinil, nemohl by v budoucnu GTA Online na PS4 a Xboxu One aktualizovat.

„Tato změna zajistí stabilitu těchto platforem a udrží GTA Online aktualizované tak dlouho, jak to bude možné,“ uvádí Rockstar. Není vyloučeno, že v budoucnu přestane pro tyto verze vycházet nový obsah. Ostatně, pro PS3 a Xbox 360 už dlouho nový obsah nevychází.

Jen pozor, jak fanoušci upozornili, tak s Rockstar Editorem jsou svázány některé trofeje. Takže v budoucnu může být nemožné získat všechny trofeje.

Většina vývojářů v Rockstaru se soustředí na Grand Theft Auto VI, vyjít má v roce 2025 na PlayStation 5 a Xbox Series X/S.