Povedený a u hráčů velmi kladně hodnocený open-world survival Green Hell bude vylepšen pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Polské studio Creepy Jar slibuje bezplatnou aktualizaci pro všechny, co vlastní hru ve verzi pro PS4 a Xbox One.

PS5 a Xbox Series X/S verze Green Hellu budou dostupné od 14. 8. tohoto roku za 24,99 eur, a to včetně nejnovějšího dodatečného obsahu. Tvůrci potvrdili i tři významné aktualizace obsahu, které byly dříve dostupné pouze pro PC. Jmenovitě jde o updaty Storage & Transportation, Fortifications a Flamekeeper.

Současně s upgradem končí podpora pro předešlou generaci konzolí. Vývojáři se chtějí soustředit pouze na tu aktuální. To znamená, že Green Hell na PS4 a Xboxu One nebude dostávat žádné aktualizace, natož nějaké vylepšení. Z toho důvodu nebude podporován cross-play mezi jednotlivými generacemi konzolí.

Aktualizace Storage & Transportation dorazila už v roce 2023 a navázala na Building Update, jenž umožnil hráčům přesunout se do korun stromů a stavět domy na stromech a třípatrové domy. Poté jste mohli přesouvat své drahocenné zboží po deštném pralese pomocí těžkotonážních saní, případně využívat výtah, abyste své věci dostali do vyšších oblastí.

Aktualizace Fortifications představila nové typy oplocení a další stavby, jejichž cílem je udržet váš domov v bezpečí: ploty, palisády, brány a vyhlídkové plošiny přidaly vaší základně další vrstvu obrany a strategie.

Aktualizace Flamekeeper přinesla vylepšení umělé inteligence nepřátel při boji, nové útoky nepřátel, zcela nové herní mechanismy a novou zbraň za odměnu. Také si můžete postavit totem věčného plamene a zahájit rituál plamene. Ten vyžaduje překonat hordu nepřátel a zabránit jim v uhášení plamene.

V Creepy Jar probíhá také vývoj hry Green Hell 2 a budovatelské akční strategie StarRupture.