Autoři survivalu Green Hell se snaží dostat na novou úroveň a přicházejí se survivalem Chimera, ve kterém budete prozkoumávat tajemnou planetu v neustále se měnícím otevřeném světě zmítaném opakujícími se kataklyzmaty.

Tady musíte vybudovat komplexní průmyslový systém pro těžbu surovin, výrobu zboží a rozšiřování základny. Pokud vám to přijde málo, tak kromě extrémní teploty budete bojovat proti hordám mimozemských monster, abyste ubránili svou základnu a přežili, ať už sami, nebo s přáteli.

Vše se odehraje z pohledu první osoby. Vývojáři slibují pokročilé souboje, spoustu průzkumu a možnost hrát se čtyřmi přáteli. Důležitá bude správa zdrojů. Na mimozemské planetě máme zažít extrémní živly, jako je oheň a led. Prostředí se má neustále měnit a my se mu budeme muset přizpůsobit, přičemž změna nám může otevřít nové dveře, zatímco jiné klidně zavřít. Budeme ale moci budovat obranné systémy nejen proti nepřátelům, ale i smrtícím cyklům.

Pokud vás Chimera zaujala, tak už brzy má být spuštěna v předběžném přístupu na Steamu. Vydrží tam přibližně rok, přičemž už při spuštění bude mít většinu herních mechanismů.

Další novinky z PC Gaming Show 2023 naleznete zde.