Survival Green Hell od polského studia Creepy Jar se řadí mezi jeden z nejlepších titulů tohoto žánru. Za téměř pět let své existence se z něho stala velice dobrá hra na přežití, kde hráče ohrožuje nebezpečný amazonský deštný prales, domorodci, nemoci i psychické vlivy.

Green Hell byl postupně vylepšován a obohacován novým obsahem. Z počítačů se dostal v roce 2020 na Nintendo Switch a o necelý rok později následovaly verze pro PlayStation 4 a Xbox One. Dokonce se podíval i do virtuální reality prostřednictvím speciální verze Green Hell VR, která dorazila na PC, PS5 a Meta Quest 2.

V polském studiu Creepy Jar jsou z přijetí své hry nadšeni a oslavují překonání milníku pěti milionů prodaných kusů. Navíc si dělají zálusk na šest milionů. Dosáhnout toho chtějí další podporou hry, včetně menších dodatečných balíčků.

Zároveň v týmu střádají plány na pokračování. Green Hell 2 je na začátku dlouhé cesty. Intenzivně se pracuje na směřování titulu a prvního prototypu pro definování mechanismů, které obohatí hratelnost prvního dílu. Dvojka má dle nich obrovský prodejní potenciál.

Kromě toho je pro Creepy Jar důležité spuštění předběžného přístupu StarRupture na Steamu. Tahle hra nás zavede do otevřeného světa, kde budeme z pohledu první osoby budovat základny, bojovat a prozkoumávat mimozemský svět. Hrát můžete sami, stejně tak ve skupině. Ve více lidech samozřejmě bude těžba a správa zdrojů zábavnější, stejně tak čelení neustále se měnící planetě, která je bohatá na zdroje, leč smrtící kvůli extrémním teplotám a hordám agresivních mimozemských tvorů.