Zaklínač 3: Divoký hon je považován za nejlepší akční RPG poslední doby. O rok mladší Dragon Age: Inquisition od BioWare si také nevedlo špatně, zatímco Mass Effect: Andromeda byl pro mnohé fanoušky zklamáním. O nedávném Anthemu se nemá cenu ani zmiňovat. Pokud jste fanoušky třetího Zaklínače a zároveň i posledního Dragon Age, tak by vám mohl vyhovovat RPG titul GreedFall. Na 10. září pro PC, PlayStation 4 a Xbox One ho připravuje studio Spiders. Tahle francouzská firma má za sebou The Technomancer, Bound by Flame nebo Mars: War Logs. Tentokrát ale mají větší rozpočet, což je z ukázek hodně znát.

V GreedFallu se v době 17. století podíváte na tajemný, odlehlý ostrov v roli žoldáka, který má za úkol prozkoumat nezmapované prostředí a najít lék, který vyléčí smrtelnou nemoc ve vaší domovině, na starém kontinentu. Na ostrově je ovšem přítomna magie a sílí napětí mezi vpadnuvšími osadníky a místními obyvateli. Domorodci chrání nadpřirozené bytosti.

„Úkoly můžete plnit hned několika způsoby a stejně tak můžete postupovat hrou. Ať už budete používat souboje, diplomacii, či klam, jak dosáhnete svého cíle, bude záviset čistě jen na vás a na tom, jak se rozhodnete rozvíjet svou postavu. Ostrov GreedFall je živoucí, neustále se rozvíjející svět. Vaše činy, od zdánlivě triviálních voleb až po ta nejzásadnější politická rozhodnutí, ovlivní jeho běh a nakonec utvoří i celý váš příběh,“ dodávají vývojáři a doufají, že se vám bude GreedFall líbit.

Video na začátku článku ukazuje herní záběry a hned je vidět, že se Spiders inspirovali u Zaklínače 3 a Dragon Age: Inquisition. Při boji totiž můžete využít taktickou pauzu a stejně jako Geralt z Rivie budete hledat stopy. Spiders slibují, že vše nechají na vás, přičemž vaše rozhodnutí výrazně ovlivní příběh. Připraveno má být hned několik konců a herní doba by měla být nějakých 30 až 45 hodin, v závislosti na tom, jak budete hrát. Plus si budete moci vytvořit vlastní postavu a spolehnout se na společníky. Ty prezentuje zase video níže.