Akční RPG titul GreedFall, který vyšel 10. 9. 2019, za méně než rok prodal více než milion kopií a hráči jsou nadšeni, že mohli navštívit zemi Teer Fradee. Ti budou nyní nadšeni ze spojení společností Nacon a Focus Home Interactive, které se dohodly na rozšíření hry o nový obsah a také vydání na PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Focus Home Interactive bude mít na starost vydání nadcházejícího dodatečného obsahu i expanze, stejně tak GreedFall pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Současně se značka GreedFall přesouvá do portfolia Naconu.

Pokud by k dohodě nedošlo, s největší pravděpodobností by GreedFall umřel. Francouzské studio Spiders, které GreedFall vytvořilo ve spolupráci s Focus Home, totiž v létě 2019 koupil Bigben Interactive (nyní Nacon). S touto dohodou se tedy značka GreedFall stěhuje zpět k tvůrcům, kteří nejspíš dostanou možnost pracovat na pokračování, až dokončí to, co mají nasmlouváno s Focusem.

Přečtěte si také: Kolik stojí protipirátská ochrana, problémy Marvel's Avengers pokračují

Na druhou stranu, Spiders chystají Steelrising s Naconem, nové akční RPG odehrávající se v alternativní verzi Paříže, respektive v době Velké francouzské revoluce, kdy Ludvík XVI. je šílený tyran a vytvořil stroje, aby zastavily revoluci. Oproti Greedfallu bude mít hra akčnější hratelnost a hráči budou moci využívat vertikalitu. V Paříži nebudou chybět známé památky, jmenována byla Grand Châtelet. Hrát budeme za Aegis, ženskou verzi robota, která je osobní strážkyní královny Marie Antoinetty. Aegis bude mít za úkol zastavit krveprolití a zachránit Paříž.

Na informace o rozšíření a next-gen verzí GreedFallu si musíme ještě počkat.