Brněnské studio Madfinger Games si užívá úspěch své první hry pro počítače. Vojenská akce Gray Zone Warfare hráče zaujala a během prvního měsíce se prodalo více než 900 tisíc základní hry a dalších 475 tisíc upgradovaných edic DLC.

„Tento úspěch pro nás mnoho znamená, skutečně nás ohromil a předčil naše očekávání. Zároveň představuje náš dlouhodobý závazek ke Gray Zone Warfare, což znamená, že hra bude neustále pokračovat ve zlepšování a vývoji,“ uvádí tým v tiskové zprávě.

„Vydání naší první hry na PC bylo neskutečným zážitkem. Vidět Gray Zone Warfare na vrcholu Steam žebříčků od týmu 80 lidí bylo neuvěřitelnou poctou. Chceme vyjádřit obrovské poděkování naší úžasné komunitě za vaši obrovskou podporu. Dále si vážíme mnoha médií, která sdílela své první dojmy z naší hry, vytvářela průvodce a další obsah. Děkujeme!“

„Spolupráce s tvůrci obsahu byla naprostá radost. Sledovali jsme širokou škálu dojmů a emocí od streamerů na Twitchi a bez ohledu na to, zda byla jejich zpětná vazba pozitivní nebo negativní, jsme si opravdu vážili toho, že Gray Zone Warfare získala obrovskou pozornost. S více než 152 000 diváky na Twitchi během vydání jsme dosáhli na 3. místo mezi nejsledovanějšími hrami, což je neuvěřitelné,“ pokračují tvůrci.

Během prvního měsíce Gray Zone Warfare opravil jeden větší patch a čtyři rychlejší hotfixy. „Je před námi stále hodně práce na vylepšení zážitku z Gray Zone Warfare. Pilně pracujeme na optimalizaci hry a druhý patch je již na cestě. Brzy také odhalíme naši roadmapu a obsah první velké aktualizace. Zůstaňte naladěni!“ dodávají.

Už dříve zástupci studia říkali, že Gray Zone Warfare je dlouhodobý projekt, který bude vyvíjen a vylepšován, dokud autoři nedosáhnou ultimátního herního zážitku. Z toho důvodu může být v early access několik let.