Předevčírem, 20. dubna/apríla, to byly tři roky od vydání God of War. Hra vdechla oblíbené PlayStation sérii nový život a za tři dny se prodalo 3,1 milionu kopií. Rekord později překonal Marvel's Spider-Man od Insomniac Games.

Třetí výročí se rozhodly připomenout na sociálních sítích účty Sony a PlayStationu. Někteří připomínají, že se dobrodružství bouřliváka Krata stalo nejlépe hodnocenou exkluzivitou pro PS4. Na agregátoru recenzí, serveru Metacritic, má titul hodnocení 94 procent, zatímco The Last of Us Part 2 má 93. Remaster prvního The Last of Us má Metascore 95, jde ale o předělávku hry z PlayStationu 3.

Co se prodejů týče, God of War za rok dosáhlo na 10 milionů kusů a odhadem mělo na konci loňského roku prodáno 20 milionů. Není divu, že studio Sony Santa Monica v současné době připravuje pokračování, kterému se přezdívá Ragnarok.

Přečtěte si také: Dočká se původní trilogie God of War remasteru? Šíří se zvěsti

Vedle Ragnaroku pracují tvůrci ještě na jednom projektu. Pravděpodobně jde o novou značku. Pracovní inzeráty na webových stránkách naznačují, že tato neohlášená hra bude zasazena do fantasy prostředí. Senior Character Concept Artist by měl být schopen vytvořit realistické věrohodné postavy, stvoření a rekvizity založené na fantasy.

Plány se během vývoje často mění, ale jedna věc, která se mění jen velmi zřídka, tak je zasazení hry. Na oficiální oznámení si ale ještě počkáme. Vypadá to, že projekt je v rané fázi. V současné době ani nevíme, kdy vyjde God of War Ragnarok. Očekává se v letošním roce, ale klidně může dorazit až v roce 2022.